Guangxi en Guizhou reisblogs

Chinese starheid

janhermens was er (tot 27 okt 2009) Gepost op 22 jun 103 reacties

Gistermorgen om 7.30 uur stonden de vier draagsters alweer klaar voor ons hotel in Ping'an met hun manden op de rug om onze koffers weer naar beneden te sjouwen. Het regende toen we naar beneden liepen en we realiseerden ons dat we tijdens de wandeling toch wel weer erg veel geluk hadden! Om 8.00 uur zeiden we de mensen, de bergen en de prachtige rijstvelden vaarwel.
Vooral de wandeling was erg zwaar en zeker niet voor iedereen geschikt.
De rit naar Guilin, het vliegveld, duurde twee uur en voor de zoveelste keer werden we geconfronteerd met de Chinese starheid van de douane. Alles gaat volgens regeltjes, altijd achter de gele streep en durf geen beweging te maken. Het is dat ze geen vuurwapen op je richten!
Tot 3x toe moest ons koffer open omdat hun x-ray een 'vuurwapen' zag. Een aansteker en een doosje lucifers schijnt hier ook in die categorie te vallen.
Ze vonden dus in ons koffer, dus niet in de handbagage, achtervolgens een aansteker, lucifers, nog een aansteker en weer een doosje lucifers! Voor mij was één aansteker en één doosje lucifers inmiddels antiek (sinds 1990) en beide hadden al de halve wereld gezien! En dan nu wordt alles hier in China zomaar weggepleurd!
In de rookkamer, hier leek het de gezondste ruimte van het vliegveld (!), zagen we een aparte aanstekerautomaat: een halogeen lampje zonder glas! Met de zwarte knop kon je het draadje laten gloeien.
Op het vliegveld namen we afscheid van Marlies en Hans, twee gezellige Limburgse (!) mensen, waar we het stuk van Lijiang naar hier mee samenreisden.
De vlucht naar Guangzhou duurde een uur en we hadden nauwelijks tijd om de 5 koekjes die we in het vliegtuig kregen, op te eten.
In Guangzhou, het vroegere Canton, verlieten we China, dus weer door de douane!! De trein ging rechtstreeks naar Hong Kong, maar we moesten wel bijna 6 uur wachten voor vertrek. Dit had eigenlijk wel anders gepland kunnen worden door Chinaonline, want we zagen verschillende treinen vertrekken in die wachttijd!

Om 21.00 uur waren we in het Regal hotel hier in Hong Kong op Sa Po Road (http://www.regalhotel.com).
De taxichauffeur kende alleen maar Chinees, moest dus bellen over wat wij zeiden, lezen kon hij blijkbaar ook niet, en duwde ons een mobiel in de hand welke vroeg waar wij heen wilden....!
Zo werkt dat in China, alles via de mobiel!

We hebben nu een erg luxe kamer, we baden in weelde: 2 t.v.'s, de hele dag warm water, gratis internet, een krant, fruit, gratis ontbijt, gratis naar het vliegveld, kamer tot 18.00 uur en....rust!
We moesten hier natuurlijk wel extra voor betalen en dat hadden we er graag voor over (http://www.columbusmagazine.nl/azie_en_midden-oosten/china/hongkong/reisreporter/tip/7586/hotel_met_veel_gratis_extras.html).

Vanavond om 23.50 uur zitten we weer in het vliegtuig naar huis, we komen morgenvroeg, woensdag dus, aan om 05.20 uur (vlucht KL 890). Met de trein zijn we dan met een uurtje weer echt thuis!
Het eerste dat we zullen kopen op Nederlandse bodem, zal zijn......
drop!

janhermens Positie 583 (400 p.) Lid sinds 01-06-2008 Foto's en tips: 1629 Blogs: 79 Fans: 5

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Aanstekerautomaat op de Chinese vliegvelden, vaak liggen ze ook
blogfoto nr. 2
De rijstvelden van Ping'an
blogfoto nr. 3
Dragers voor de koffers
blogfoto nr. 4
Op weg naar Hong Kong
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Kathmandu, een eerste indruk
4 1
Gepost op 08 juli
Nepal Kathmandu
Kathmandu
4 2
Gepost op 04 juli
Nepal Kathmandu
Een rondreis door het hoogste land ter wereld
4 2
Gepost op 03 juli
Nepal Kathmandu

Reacties bij deze blog

Didy

Door: Didy • Geplaatst op

Hallo Jan en Christien! Ga jullie blogs eens lezen. Bovengenoemde gelezen. Interessant om jullie ervaringen te lezen! Dat is een hele tour voor die kofferdragers zeg. Zou niets voor mij zijn! Maar ja, wij leven ook hier en niet in China! We hebben wat te doen met de blogs. Fijn weekend nog en de groetjes!!

LPtje

Door: LPtje • Geplaatst op

We komen net terug uit China en aanstekers en lucifers mogen idd niet mee, in de handbagage, in het vliegtuig. Ze zijn daar uitermate streng in. Herkenbaar.

Jelle51

Door: Jelle51 • Geplaatst op

Dat had ik niet verwacht in China. Zo'n starheid. Leuk verhaal en wat is het dan weer fijn om thuis te komen!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.