Guangxi en Guizhou

'183336' door Riennavaplus '183336' door Riennavaplus

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Breathtaking...

Riennavaplus

's Ochtends om 0430 uit de veren om de mooiste hete ballontocht te maken ooit. Wonderbaarlijk genoeg dreven we met de wind mee boven de Yulong rivier tot op zo'n 200 meter van ons hotel,waar we landden... Hadden beiden een beetje zweverig gevoel de rest van de dag--> zo sprookjesachtig een zonsopkomst in het Karstgebergte.

'259442' door Esthers '259442' door Esthers

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Vergezicht...karstgeb

Esthers

Tijdens een luchtballon tocht hadden we vanuit onze ballon een prachtig vergezicht over het Karstgebergte en nog 2 andere luchtballonnen. Deze tripjes zijn niet geheel ongevaarlijk, bij de landing kwamen in de rivier terecht i.p.v. het weiland, gelukkig bleef het beperkt tot wat natte voeten.

'414525' door MiekeDeHaas '414525' door MiekeDeHaas

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Karstgebergte en...Lo

MiekeDeHaas

Dat het adembenemend was, wisten we al. Het idyllisch stadje Yangshuo ligt verscholen tussen de steile Karstbergen. Iedereen die hier ooit is geweest weet dat vanuit dit stadje een prachtige fietstocht kunt maken om je vingers erbij af te likken. En zo kwamen we dit water met zijn Lotusbloemen tegen. Graag even openen.

'187064' door Riennavaplus '187064' door Riennavaplus

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Prepare for landing..

Riennavaplus

Wonderbaarlijk genoeg dreven we tijdens onze ballontocht over de Yulong river richting ons hotel. We zagen van bovenaf alle plekjes waar we de dag ervoor geweest waren op de fiets... echt super. Ook zagen we een wit busje met allemaal mannetjes in oranje ketelpakken -- alles in miniatuur. Deze mannetjes moesten de ballon bij de landing naar beneden trekken. Angstvallig hielden we onze adem in als we weer eens rakelings over electriciteits draden vlogen en we het busje weer van de ene plek naar de andere zagen scheuren. Uiteindelijk zijn we geland op de binnenplaats van een hotel :-) .. Groot openen hier

'344732' door Mathilde '344732' door Mathilde

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Dreumes

Mathilde

Kaili is een van de minderhedencnetra in de provincie Guizhou en is de hoofdstad van het Miao district. Het is de laatste jaren veranderd in een grote moderne stad. In de directe omgeving van Kali liggen kleine dorpjes zoals Zhouxi of Qingman waar de Miao wonen. Het toerisme heeft wel enigszins zijn sporen nagelaten, vaak wordt er ad hoc een dansdemonstratie geregeld. Ook kleine kinderen worden daarvoor mooi uitgedost, zoals deze dreumes.

'485563' door MiekeDeHaas '485563' door MiekeDeHaas

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Graan drogen

MiekeDeHaas

Het zuiden van China is nog heel authentiek. Vele kleine dorpjes kom je tegen waar de tijd stil lijkt te staan. De houten huisjes in de straten vond ik zeer bijzonder. Zeker geen rijk bestaan. Op straat, pleinen en binnenplaatsen is men druk bezig het graan te laten drogen.

'183291' door Riennavaplus '183291' door Riennavaplus

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Verdrietige Prins....

Riennavaplus

In China geldt een fokverbod. 1 kind per gezin dus. Wil je als echtpaar meer kinderen, zal er met geld over de brug gekomen moeten worden. Vandaar dat mensen vaak maar 1 nakomeling hebben. Tuurlijk met voorkeur voor piemeltjes vanwege het in stand houden van de familienaam. Mennekes zijn behoorlijk verwend zodoende... behalve deze, die was alleen verdrietig

'101095' door vlinder '101095' door vlinder

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Karstgebergte

vlinder

Een van de vele foto's die we schoten tijdens het fietsen door het karstgebergte bij Yangshuo. Het is zo'n bijzonder, sprookjesachtig landschap, je kunt wel blijven afdrukken!

'198167' door Riennavaplus '198167' door Riennavaplus

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Oppas Opa...

Riennavaplus

Tijdens onze wandeling in de omgeving van Zhaoxing verdwaalden we en kwamen zo in een dorpje terecht waar je niet met de auto kon komen. We werden een beetje angstvallig in de gaten gehouden omdat er waarschijnlijk niet veel toeristen kwamen. Wat ons opviel was de warme band tussen kinderen en ouderen. Terwijl ouders op het land aan het werk waren pasten de opa's & oma's op de kleintjes, hartverwarmend om te zien. Ook het communiceren met handen en voeten ging prima, mensen zijn zo ontzettend lief. Deze opa hoorde bij het meisje met de rode ballon :-)

'527288' door CBurgstad '527288' door CBurgstad

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Geïsoleerd

CBurgstad

Tijdens onze reis naar de bergdorpen in zuid-China verbleven we ook 2 nachten in Longji (soms ook Ping'an genoemd). We hadden gehoopt op een mooie voorjaarsreis, maar het was in 50 jaar niet zo koud geweest in deze tijd van het jaar en de hele vakantie hebben we temperaturen rond het vriespunt gehad en regen, mist en soms zelfs ijzel. In Longji sta je bij wijze van spreken op de top van de wereld en liggen de prachtige rijstterrassen aan je voeten. Vooral bij helder weer en in de zomer zal dit prachtige groene kleuren opleveren. Maar ook in de mist en met de nog vrijwel kale terrassen levert de omgeving een schitterend plaatje op. De donkere houten huizen geven een speciaal effect aan het geheel. Als tijdens een wandeling plotseling de mist optrekt, kunnen we genieten van de vele rijstvelden die zich over de berghellingen uitstrekken. Deze huizen liggen geïsoleerd tussen de rijstterrassen. Maar wat hebben zij een spectaculair uitzicht!!!

'509089' door CBurgstad '509089' door CBurgstad

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

On top of te world

CBurgstad

Tijdens onze reis naar de bergdorpen in zuid-China verbleven we ook 2 nachten in Longji (soms ook Ping'an genoemd). We hadden gehoopt op een mooie voorjaarsreis, maar het was in 50 jaar niet zo koud geweest in deze tijd van het jaar en de hele vakantie hebben we temperaturen rond het vriespunt gehad en regen, mist en soms zelfs ijzel. In Longji sta je bij wijze van spreken op de top van de wereld en liggen de prachtige rijstterrassen aan de je voeten. Vooral bij helder weer en in de zomer zal dit prachtige groene kleuren opleveren. Maar ook in de mist en met de nog vrijwel kale terrassen levert de omgeving een schitterend plaatje op. De donkere houten huizen geven een speciaal effect aan het geheel. Als tijdens een wandeling plotseling de mist optrekt, kunnen we genieten van de vele rijstvelden die zich over de berghellingen uitstrekken.

'199001' door Riennavaplus '199001' door Riennavaplus

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Bob de Bouwer....

Riennavaplus

"In dit deel van Bob de Bouwer beleven Bob en zijn vriendjes de leukste avonturen terwijl ze verder bouwen aan de stad Chengyang in het zuiden van China". Chengyang is een minderheidsdorp wat heel erg bouwt aan de toekomst. Authentieke paadjes ingelegd met rivierkeien maken plaats voor geasfalteerde straten om de busladingen toeristen te verwerken. Jammer?? wij vinden van wel :-( Gelukkig gaat het om het welzijn van de lieve mensen daar... het is ze gegund.

'504840' door Jelle51 '504840' door Jelle51

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Leren eten met stokje

Jelle51

Gisteravond plaatste ik een foto van dit jongetje, hij moet met stokjes eten. Maar hij vond dit wel erg moeilijk. Na een paar mislukte pogingen, gaf hij het op en drukte hij zijn gezicht in het eten.

'483963' door channeke '483963' door channeke

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Betoverend!

channeke

Stel je voor: Na een lange reisdag kom je eindelijk aan in Yangshuo. Er staat nog een lichtshow op het programma waar je eigenlijk niet zo'n zin in hebt. Je bent moe maar denkt nou ja, laten we toch maar gaan. Daar zit je dan te wachten, op een stoeltje, in het pikkedonker. Te staren naar het water. Uit het niets begint er een prachtig schouwspel met zeshonderd lokale vissers, boeren en dieren. In een choreografie van de regisseur van de Beijing Olympische Spelen nemen zij je mee in een verhaal waar je niets van kunt verstaan. De beelden en de muziek zorgen ervoor dat je alles begrijpt waar het over gaat! Heel bijzonder. Mocht je deze regio eens bezoeken mag je deze show beslist niet missen.

'515383' door RobHoekstra '515383' door RobHoekstra

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Ping'an

RobHoekstra

Hier een plaatje van de rijstterrassen in Ping'an China. Dit mooie gebied ligt op ongeveer drie uur rijden van Yangshou (bekend om zijn kalksteenformaties) Of het nou in Sapa, Bali of China is, ik blijf het boeiend vinden om te zien en schiet er altijd wel een rolletje vol.

'184260' door Riennavaplus '184260' door Riennavaplus

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Walking on Water...

Riennavaplus

Tijdens bamboevlot tochtje over de Yulong river moesten we even 5 keer kijken toen we wel iets heel raars zagen... (Bedankt trouwens iedereen voor de reacties op de andere 2 China foto's, erg leuk;-)

'512813' door Jenny '512813' door Jenny

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Massatoerisme

Jenny

In Yangshuo, waar je over de koppen kon lopen maar waar het desondanks toch gezellig was, huurden we fietsen en maakten we een tochtje door het achterland. Er was van alles te zien, rijstvelden, waterbuffels en natuurlijk de wereldberoemde imposante kalksteenformaties. Onderweg staken we een zijarm van de Li-rivier over. Het was hier een drukte van belang, dit gebied is sinds een aantal jaren ook ontdekt door de Chinezen zelf. Honderden, waarschijnlijk zelfs duizenden bezoekers lieten zich hier op een bamboevlot rondvaren. De meeste dames waren flink ingepakt, sommigen leken wel mummies, want ze wensen de huid zo licht mogelijk te houden.

'190140' door Riennavaplus '190140' door Riennavaplus

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Smile away

Riennavaplus

In Chengyang (minderheidsdorpje) werd er op het dorpsplein regelmatig een optreden gegeven met muziek, instrumenten en rijstwijn. En natuurlijk met de bijbehorende klederdracht. DONG PEOPLE... Men zat niet om een lach verlegen :) Groot openen hier

'488373' door channeke '488373' door channeke

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

De avond valt!

channeke

Een boottochtje over de Li Rivier is een mooie afsluiting van een heerlijke dag in Yangshuo. Je vaart terwijl de avond langzaam valt. Waterbuffels baden in de rivier, een man in een bootje, als op de foto, haalt waterplanten op van de bodem, welke dienen als voeding voor de waterbuffels en andere zitten samen te keuvelen langs het water. Een heerlijk tochtje tussen het prachtige karstgebergte over het water. Het enige wat ik dan nog denk is: 'wat heb ik het toch goed!'

'498606' door Jelle51 '498606' door Jelle51

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Het dorp van de...kaa

Jelle51

Liggend op de zuidelijke grens Guizhou, ligt het dorp Basha en is beroemd om China’s laatste stam van gewapende kaalkop mannen. Dit primitieve Miao dorp is verborgen in een bos met op palen gebouwde huizen langs de rivier. Basha dorp is de thuisbasis van meer dan 1.000 bewoners in meer dan 400 huishoudens. Hun voorouders waren een leger van gewapende mannen die door bossen zwierven en honderden jaren bewaakten zij hun thuisland. Nog vandaag de dag dragen de mannen in Basha hun musketier als erfgoed. De Basha is de enige stam die legaal met echte geweren in China rond mag lopen. Een sterk gevoel voor hun cultuur geërfd van hun voorouders houdt dit dorp geïsoleerd van de buitenwereld. De dorpelingen leiden een zelfvoorzienend leven in de heuvelachtige gebieden. De kleding , de haardracht, het leven en de gewoonten van honderden jaren geleden zijn nog steeds behouden. Het is de moeite waard om dit dorp te bezoeken, wij hadden het geluk dat er een van de jonge mannen kaal werd geschoren ten teken dat hij volwassen werd.

'485192' door Jenny '485192' door Jenny

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Buffel(en) in Yangshu

Jenny

In Yangshuo verblijven we in Hotel Aiyuan middenin het centrum. Recht tegenover het hotel kunnen fietsen worden gehuurd. We maken een mooie fietstocht over het platteland en genieten van de rijstvelden, de waterbuffels en de imposante kalksteenformaties. De dame op de foto brengt haar buffel waarschijnlijk naar een van de nabij gelegen rijstvelden om daar aan de slag te gaan c.q. te gaan "buffelen".

'457315' door CBurgstad '457315' door CBurgstad

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Shiqiao

CBurgstad

Het is februari en in het zuiden van China is het in 40 jaar niet zo koud geweest. In dit kleine dorpje Shiqiao is het koud, nat en mistig. We baggeren door de "hoofdstraat" die op dit moment bestaat uit modder en gaten. De huizen hebben geen ramen van glas maar uitsluitend houten luiken. Deze staan met dit weer bij veel mensen zelfs nog open zodat je vrij naar binnen kunt kijken. De mensen zijn dik aangekleed tegen de kou.

'500180' door CBurgstad '500180' door CBurgstad

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Beauty Queen

CBurgstad

In zuid-China bezoeken we een paar kleine Miao-dorpjes, zoals Langde, op 45 km van Kaili. Het dorpje is in de 14e eeuw gesticht en heeft de status van cultureel erfgoed. Alle huizen zijn van hout en zijn tegen de berghelling gebouwd en verbonden door smalle paadjes en trappen. Het donkere hout, de rook en de mist geven het dorpje een mystieke sfeer. Een paar uur dwalen we door dit dorpje en genieten van de speciale sfeer die het uitstraalt. We krijgen hier een zeer uitgebreide en overheerlijke lunch aangeboden... men blijft gerechten aandragen die in een aangrenzende ruimte op een klein vuurtje op de grond zijn bereid. Na de lunch worden we uitgenodigd om een dansvoorstelling bij te wonen. Drie jonge dames zijn prachtig gekleed in schitterend geborduurde kleding en behangen met heel veel zilveren sieraden. Ook dragen ze een schitterende zilveren hoofdtooi. De voorstelling wordt begonnen met het uitdelen van rijstwijn..............

'492810' door Jelle51 '492810' door Jelle51

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Buffel gevechten

Jelle51

In Guizhou leeft de bevolking een eenvoudig leven, maar het lijkt wel of de Miao en Dong, altijd iets te vieren hebben. Dus als je van plan bent om Guizhou te bezoeken, is het misschien een idee om een van de traditionele festivals mee te maken. Een goed startpunt voor een festivalreis is Kaili, er is een overvloed aan festivals in nabijgelegen dorpen. Sommige van de grotere en meer populaire jaarlijkse festivals is de Lusheng Festival. Een populair onderdeel tijdens dit festival zijn de buffelgevechten, waarbij de eigenaren van de stieren vaak nog fanatieker zijn dan de beesten zelf. Het is vermakelijk om te zien, ook spannend als de verliezende buffel er vandoor gaat, soms over het festivalterrein heen.