Guangxi en Guizhou

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Guangxi en Guizhou image

Guangxi en Guizhou

Guangxi en Guizhou
China
Marjankersten

Ballonvaart over het Karstgebergte in Yangshuo, China

Yangshuo vindt je in Guilin in de Guangxi provincie in China en wordt omringd door Karstgebergtes.
Het landschap is adembenemend en bestaat uit kalkstenen rotsformaties die uit het niets lijken op te doemen. Ter voet, maar ook ter fiets is het prachtig. Je kunt hier urenlang ronddwalen zonder dat het ook maar een moment verveelt.

In 2009 reizen we naar Yangshuo en al fietsend tussen het Karstgebergte fantaseren we hoe dit indrukwekkende landschap er van bovenaf uit zou zien. Maar waarom zouden we het bij dromen laten? We bekijken de mogelijkheden en laten ons verleiden tot een ballonvaart. Dit stond al tijden op ons verlanglijstje om een keer te doen en aangezien de Chinese muur me net hiervoor van mijn hoogtevrees heeft afgeholpen, lijkt dit de uitgelezen kans.

Met gezonde spanning stappen we een dag later de mand in. De grote ballon wordt gevuld met warme lucht, het is heet. Maar als we eenmaal zijn opgestegen vergeet ik alles en iedereen om mij heen. Alle superlatieven schieten te kort om te beschrijven wat ik zie en voel, al zwevende over dit Karstgebergte. Een uur later vormt de zonsondergang een mooi schouwspel. De ondergaande zon zorgt samen met het heiige weer voor een plaatje dat niet verkeerd zou staan in een prentenboek met buitenaardse landschappen.

De vaart duurt eigenlijk veel te kort. Zodra we weer met beide benen op de grond staan knijp ik mezelf even in de arm: “Gelukkig, ik heb het niet gedroomd”.