Guangxi en Guizhou

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Guangxi en Guizhou image

Long Ji Op de rug van de draak

Guangxi en Guizhou
China
Janhermens

Long Ji Op de rug van de draak

Vanaf ons hotel, wat al een hele klim was om er te komen, begonnen we op 25 okt. om 9.00 uur vol goede moed aan onze 5 uurs wandeling door, langs en over de rijstterrassen van 'Ping'an' naar 'Tian Tou'.
We hebben het geweten hoor!
Het beklimmen van 'Moon Hill' in 'Yangshuo' was ontzettend zwaar, maar deze dag hebben we deze heuvel wel 10x moeten beklimmen en afdalen.
Vanaf ons hotel ging het al steil omhoog naar de top op 1200 meter waar we een prachtig uitzicht hadden op 'Long Ji', letterlijk vertaald 'op de rug van de draak'. Chinezen zien overal wel een of ander dier in!
In dit gebied liggen dorpjes waar men nog nauwelijks toeristen ziet. Zo bezochten we de dorpjes 'Zhonglu' en 'Tian Tou', waar de 'Yao' en 'Zhuang' minderheden wonen. De 'Yao' staan bekend om hun lange, opgebonden haren. Los vallen ze tot op de grond, en ze willen dit voor geld natuurlijk laten zien! Ze laten dit haar slechts 1x in hun leven knippen als ze 18 jaar oud zijn en vervolgens wordt deze staart gebruikt om rond het hoofd te dragen. Ze doen dit om aan te geven dat ze huwbaar zijn!
Chinezen mogen trouwens maar één kind hebben, minderheden mogen er twee. We zagen en hoorden er dan ook "veel" in de dorpjes.

In 'Ping'an' heet iedereen 'Liao' van achteren, iedereen zal dus op je afkomen als je deze naam roept!
Onze gids, een vrouw van 26 had als voornaam 'Caimian' oftewel 'Amy'. Voor haar zijn dit soort wandelingen altijd erg bijzonder geweest. Ze is één van de weinigen in het dorp die méér van de wereld heeft gezien dan 'Ping'an’.
Mensen die in dit gebied overlijden, krijgen trouwens de mooiste begraafplaats die ze zich kunnen bedenken, wat een prachtige uitzichten! De terrassen liggen vol met graven!

Jammer genoeg was de rijst al geoogst en waren de terrassen niet meer op z'n mooist. De beste tijd voor deze wandeling is eigenlijk in de zomermaanden, maar dan is het wel ontzettend heet op de hellingen. Wij hadden weer geluk dat het de hele dag droog bleef, bij regen is deze wandeling erg gevaarlijk. De paden zijn gemaakt van tegels, stenen en rotsblokken, soms erg smal langs een afgrond en ze zijn bij regen erg glad.

Na 5 uur wandelen (hard ploeteren) kwamen we bezweet en erg vermoeid aan in 'Tian Tou' waar we konden uitrusten bij een lekker bord eten en een koel drankje. Hierna moesten we nog een half uur stevig afdalen naar het busstation waarna we met de lokale bus naar 'Ping'an' terug reden. Na 3 kwartier kwamen we weer aan de voet van het dorp aan en...... we moesten wéér die klim naar ons hotel maken. Die viel misschien nog wel het zwaarste, maar een warme douche (om 18.00 uur!!) doet wonderen!

Het eten en de juice in 'Liqing Hotel' waren erg lekker. Het mollige 'ettertje', Michael en Ryanne, was er nog steeds! Een hele leuke familie trouwens!

Morgen ons laatste bericht vanuit Hong Kong, we zijn daar nu te moe voor, de wandeling zit nog in onze benen. Oh ja, vanaf nu is Nederland voor ons helemaal plat, Limburg en de Veluwe hebben alleen nog maar hobbels!

Foto's

ba99b.jpg
ba99b.jpg
Janhermens
bbc39.jpg
bbc39.jpg
Janhermens
bbc39.jpg
bbc39.jpg
Janhermens
05c00.jpg
05c00.jpg
Janhermens
05c00.jpg
05c00.jpg
Janhermens
bb972.jpg
bb972.jpg
Janhermens
bb972.jpg
bb972.jpg
Janhermens