Guangxi en Guizhou

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Guangxi en Guizhou image

Chinese starheid

Guangxi en Guizhou
China
Janhermens

Chinese starheid

Gistermorgen om 7.30 uur stonden de vier draagsters alweer klaar voor ons hotel in Ping'an met hun manden op de rug om onze koffers weer naar beneden te sjouwen. Het regende toen we naar beneden liepen en we realiseerden ons dat we tijdens de wandeling toch wel weer erg veel geluk hadden! Om 8.00 uur zeiden we de mensen, de bergen en de prachtige rijstvelden vaarwel.
Vooral de wandeling was erg zwaar en zeker niet voor iedereen geschikt.
De rit naar Guilin, het vliegveld, duurde twee uur en voor de zoveelste keer werden we geconfronteerd met de Chinese starheid van de douane. Alles gaat volgens regeltjes, altijd achter de gele streep en durf geen beweging te maken. Het is dat ze geen vuurwapen op je richten!
Tot 3x toe moest ons koffer open omdat hun x-ray een 'vuurwapen' zag. Een aansteker en een doosje lucifers schijnt hier ook in die categorie te vallen.
Ze vonden dus in ons koffer, dus niet in de handbagage, achtervolgens een aansteker, lucifers, nog een aansteker en weer een doosje lucifers! Voor mij was één aansteker en één doosje lucifers inmiddels antiek (sinds 1990) en beide hadden al de halve wereld gezien! En dan nu wordt alles hier in China zomaar weggepleurd!
In de rookkamer, hier leek het de gezondste ruimte van het vliegveld (!), zagen we een aparte aanstekerautomaat: een halogeen lampje zonder glas! Met de zwarte knop kon je het draadje laten gloeien.
Op het vliegveld namen we afscheid van Marlies en Hans, twee gezellige Limburgse (!) mensen, waar we het stuk van Lijiang naar hier mee samenreisden.
De vlucht naar Guangzhou duurde een uur en we hadden nauwelijks tijd om de 5 koekjes die we in het vliegtuig kregen, op te eten.
In Guangzhou, het vroegere Canton, verlieten we China, dus weer door de douane!! De trein ging rechtstreeks naar Hong Kong, maar we moesten wel bijna 6 uur wachten voor vertrek. Dit had eigenlijk wel anders gepland kunnen worden door Chinaonline, want we zagen verschillende treinen vertrekken in die wachttijd!

Om 21.00 uur waren we in het Regal hotel hier in Hong Kong op Sa Po Road (http://www.regalhotel.com).
De taxichauffeur kende alleen maar Chinees, moest dus bellen over wat wij zeiden, lezen kon hij blijkbaar ook niet, en duwde ons een mobiel in de hand welke vroeg waar wij heen wilden....!
Zo werkt dat in China, alles via de mobiel!

We hebben nu een erg luxe kamer, we baden in weelde: 2 t.v.'s, de hele dag warm water, gratis internet, een krant, fruit, gratis ontbijt, gratis naar het vliegveld, kamer tot 18.00 uur en....rust!
We moesten hier natuurlijk wel extra voor betalen en dat hadden we er graag voor over (http://www.columbusmagazine.nl/azie_en_midden-oosten/china/hongkong/reisreporter/tip/7586/hotel_met_veel_gratis_extras.html).

Vanavond om 23.50 uur zitten we weer in het vliegtuig naar huis, we komen morgenvroeg, woensdag dus, aan om 05.20 uur (vlucht KL 890). Met de trein zijn we dan met een uurtje weer echt thuis!
Het eerste dat we zullen kopen op Nederlandse bodem, zal zijn......
drop!

Foto's

a592c.jpg
a592c.jpg
Janhermens
e1bef.jpg
e1bef.jpg
Janhermens
e1bef.jpg
e1bef.jpg
Janhermens
482d6.jpg
482d6.jpg
Janhermens
482d6.jpg
482d6.jpg
Janhermens
b75a3.jpg
b75a3.jpg
Janhermens
b75a3.jpg
b75a3.jpg
Janhermens