Guangxi en Guizhou

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Guangxi en Guizhou image

Bamboevaren tussen de Karstbergen van Yangshuo

Guangxi en Guizhou
China
Janhermens

Bamboevaren tussen de Karstbergen van Yangshuo

Van 2600 meter hoogte in Lijiang via 1974 meter in Dali zijn we nu in Yangshuo op 280 meter boven de zeespiegel. Het is hier wel warm maar het voelt erg aangenaam.
Na een erg lange en vermoeiende reis met bus, vliegtuig en een busje kwamen we gisteren 21 okt. rond 21.00 uur aan in het 'Yangshuo Mountain Retreat' (http://www.yangshuomountainretreat.com). Het ligt direct aan de 'Yulong' rivier. Het was al donker toen we aankwamen, maar toen we vanmorgen de gordijnen openden: wat een uitzicht op de karstbergen en de prachtig slingerende rivier!
Voor ons is dit wel het mooiste plekje in China tot nu toe.

Vanmorgen zijn we op de fiets door het prachtige landschap gereden, steeds langs die hoge bergen en de rivier. Vervolgens met een bamboevlot over de rivier, door verschillende 'watervalletjes', waarbij we natuurlijk steeds natte billetjes kregen. Onderweg werd ons steeds door voorbij varende vrouwtjes bier aangeboden, maar daar hadden we zo vroeg op de ochtend toch geen zin in. Onze vlotbestuurder moesten we toch zeker iets te drinken en zelfs te eten kopen, want hij zag er volgens alle vrouwtjes toch wel erg dorstig en uitgehongerd uit! Ze weten precies hoe ze het aan moeten pakken!
Bij elk watervalletje werden we op de foto gezet. Stel je voor: midden op het water bij de waterval een vlot met computers, printers, t.v., draadloze verbindingen, en je moet natuurlijk een foto kopen, want je staat er toch zoooooo leuk op!

We zijn bijzonder trots op onszelf dat we vervolgens 'Moon Hill' beklommen hebben, een van de vele bulten in het landschap. Deze berg is slechts 160 meter hoog, maar is zo steil dat ze 800 treden hebben moeten aanleggen om de klim mogelijk te maken. We waren, boven aangekomen, dus 'uitgeput', wat een zware klim!
De beloning, want anders doe je zoiets niet, was een prachtig uitzicht over de omliggende bergen en het dal. Adembenemend!
De luchtballonvluchten boven het Karstgebergte zijn sinds het noodlottige ongeval van vorige week nog steeds verboden. Er schijnen in het verleden al vaker ongelukken geweest te zijn, echter zonder dodelijke afloop, maar toch! Ze vlogen door windvlagen dan veelvuldig tegen de bergen!
Men gebruikt hier nauwelijks heteluchtballonnen, maar vullen de gesloten ballonnen met helium. Hopelijk gaan de autoriteiten dat nu verbieden!

Morgen gaan we naar Paulien, Karst en zoontje Pelle, een Nederlands stel dat hier een guesthouse runt. Ze waren begin dit jaar op t.v. bij 'Onverwacht bezoek' van de EO.

We gaan nu weer uitrusten van zowel gisteren als vandaag in de hoop dat onze benen morgen weer kunnen ronddraaien!
In een volgend verhaal willen we de verkeersregels hier gaan beschrijven, want ook daar (in het verkeer dus) gebeuren bijzondere en vermeldenswaardige rare dingen.

Foto's

e2f02.jpg
e2f02.jpg
Janhermens
a028c.jpg
a028c.jpg
Janhermens
812b6.jpg
812b6.jpg
Janhermens