China

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Het leukste hostel tijdens onze wereldreis

China


Tijdens een 8 maand durende wereldreis slaap je in veel, heel veel hostels! Hele leuke, stomme, gezellige, saaie, schone, en vieze hostels... Maar het hostel wat mij het meest bij is gebleven vind ik een absolute tip op Columbusmagazine waard. Het was vrij in het begin van onze reis en maakte onze verwachtingen voor andere hostels erg hoog. Wat helaas af en toe erg tegenviel. Maar daar wil ik het natuurlijk niet over hebben.

Het Mixhostel was het startpunt van onze reis naar Tibet met de hemeltrein. Samen met hen hebben wij voor een groot gedeelte onze reis naar Tibet georganiseerd, maar dat ter zake.

Het hostel organiseert elke dag een gratis activiteit zoals bijvoorbeeld; een gratis fietstocht door de stad, kookcursus dumpling's, dagje buiten de stad.. en dit alles begeleid door de hostel managers en medewerkers. Verder hangt er een groot prikbord waar je oproepjes kunt doen om reismaatjes te vinden, heb je gratis toegang tot internet, is er een enorme bibliotheek waar je twee boeken kunt ruilen voor een nieuwe zodat hun collectie steeds groter wordt... van Nederlandse boeken tot Chineze boeken en alles er tussen in. Vrijwel alle lonelyplanets over Azië kun je lenen, wasmachines kun je gebruiken tegen een kleine vergoeding, een klein zonnedek (mits de zon door de smog heen kan komen natuurlijk) een erg gezellige bar, een dvdroom en prachtige kamers. Slaapzalen, tweepersoons, driepersoonskamers. Voor ieder wat wils.

Ze promoten zichzelf als 'A home away from home' en zo voelde het ook echt. Hartelijk personeel die de perfecte backpackerssfeer weten te creeëren door oprechte interesse, enthousiasme en creativiteit.

Het is een vrij klein hostel op een rustige plek in het drukke Chengdu met een centrale ligging. Bij binnenkomst geeft het interieur je gelijk een huiselijk gevoel. Wat mij betreft een echt must-see sleep location als je op reis bent in China!

Een kijkje op hun eigen website zal ongetwijfeld deze informatie direct bevestigen; www.mishostel.com. Je kunt hier ook gelijk je kamer reserveren en gelijk een afspraak maken dat ze je ophalen met een warm welkom van het station/vliegveld!