Dragon's Backbone Rice Terraces

De regio is een lappendeken van dorpen met lagen drassige terrassen die de heuvel beklimmen. De met elkaar verbonden Dragon's Backbone Rice Terraces variëren van seizoen tot seizoen. In het voorjaar bestaan de terrassen uit lagen water, in de zomer zie je groene rijstscheuten, in de herfst staat er volop rijst op de akkers, die in de winter weer bedekt worden door een laag vorst. De rijstterrassen liggen op honderd kilometer afstand van het populaire Guilin, in het zuiden van het land.

Informatie over Dragon's Backbone Rice Terraces

Beste foto's & tips van Dragon's Backbone Rice Terraces

'518205' door elskuiper '518205' door elskuiper

ChinaDragon's Backbone Rice Terraces

ChinaDragon's Backbone Rice Terraces

Terrasreparaties

elskuiper

De Longji rijstterrassen, ook bekend als de Dragon's Backbone Rice Terraces, liggen in zuidelijk China, zo’n 150 kilometer ten noorden van Guilin. Vanuit Guilin is het goed te bereiken en er worden veel eendaagse tours aangeboden. Deze foto is genomen bij het dorpje Dàzhài, waar het toerisme ook begint te komen nadat het bij Píng’an al een aantal jaren booming is, zeker nu in Dàzhài ook een kabelbaan is. De kabelbaan heb je overigens helemaal niet nodig in dit gebied, het is veel mooier om te lopen, de paden zijn goed begaanbaar en je hebt zicht op de rijstvelden in alle kijkrichtingen. Je kan verschillende routes lopen en eenmaal boven is er ook een klein restaurantje waar de nog levende bergpadden wachten om gefrituurd te worden. Voor degene met een minder sterke maag is er gewoon rijst, klaargemaakt in een bamboestengel door één van de Yao vrouwen. In juni moeten de terrassen gerepareerd worden waar nodig, want in deze periode laten de boeren ze weer onderlopen met water. De boeren op de foto waren net handmatig reparaties aan het uitvoeren en het kipje loopt rustig mee.

'513305' door carla '513305' door carla

ChinaDragon's Backbone Rice Terraces

ChinaDragon's Backbone Rice Terraces

Rooftops @ Ping'An

carla

Hier een wandeling gemaakt door ‘s werelds uitgestrektste rijstvelden; de Dragon’s Bone ofwel Long Ji rijstterrassen. De wandeling is afwisselend. Je klimt en daalt, passeert uitzichtpunten en steekt riviertjes over met grote waterwielen.

'533067' door carla '533067' door carla

ChinaDragon's Backbone Rice Terraces

ChinaDragon's Backbone Rice Terraces

Stairway to Heaven

carla

Trapsgewijs lopen de gebaande paden in Ping'An, het dorpje wat precies op de top van een van de bergen is gebouwd. Longji of 'Dragons Backbone' (Draken ruggengraat) is de naam voor de prachtige rijstvelden die zich terrasvormig over de berghellingen van het Longsheng gebied uitstrekken.Een weg naar boven kan voor de lokale boeren vaak een grote last zijn, na een zware dage werken in de (natte) rijstvelden.

Laat kaart zien