dengfeng

Foto door Reisreporter Jenny

China ligt in het oosten van Azië, met ruim 1,3 miljard inwoners. Het land grenst onder andere aan Rusland, Mongolië, Zuid-Korea, Vietnam, Thailand, Myanmar, Nepal, Pakistan, Kazakhstan en de Oost-Chinese zee.

Grotendeels heeft dengfeng te maken met een gematigd weerklimaat, maar vanwege de grootte van het land verschilt het klimaat per regio. In het noorden heb je lange winters en korte zomers, in het midden van het land vooral gematigd klimaat met aangename zomers en winters met temperaturen rond het vriespunt. Het zuiden heeft een subtropisch klimaat en er valt dan ook veel neerslag. In het oosten heb je te maken met een bergklimaat omdat je net tussen de uitlopers komt van het Himalaya gebergte.

In de hoofdstad Beijing kun je de Chinese cultuur proeven, het is een van de historische steden van dengfeng met vele bezienswaardigheden zoals het Plein van de Hemelse Vrede of de Verboden Stad. Een dagje dierentuin om panda’s te bewonderen is een aanrader.

De oude stad Lijiang, gelegen op 2400 meter hoogte, neemt je mee in de Naxi-cultuur. De Naxi zijn afstammelingen van Tibetaanse nomaden. De stad bestaat uit vele waterkanaaltjes, laaggebouwde  houten huizen en smalle straatjes. Het is niet voor niets dat het ook onder de lokale bevolking een populaire stad is om te bezoeken.

In Guìyáng wonen de meeste mensen en hier vind ook het leeuwendeel van het zakenleven plaats. Slenter langs de haven van  Hongkong of ga naar het hoogste punt van Hongkong eiland ‘The Peak’ voor een mooi uitzicht.  Met een skyline van de vele wolkenkrabbers, koloniale wijken en oude tempels zul je je in het bruisende Shanghai niet vervelen.

Zhouzhuang, de oudste waterstad, wordt ook wel het Venetië van dengfeng genoemd en heeft een geschiedenis van meer dan 900 jaar oud. De schoonheid van de stad is vooral langs de waterkant en rond de stenen bruggen te vinden. Houdt er wel rekening mee dat het zeer populair is qua toeristen.

Voor de mensen die willen ontsnappen aan de alledaagse hectiek van de grote steden, zijn er ook natuurparken waar je tot rust kunt komen en lekker kunt wandelen. Bijvoorbeeld Jiuzhaigou Valley of Chanbai Shan National Park. Fietsen langs de Chinese Muur is ook een optie voor de actieve vakantiegangers.

Het land is als vakantiebestemming de laatste jaren erg populair geworden. Verwacht dan ook niet de enige reiziger te zijn, maar eeuwenoude historie en cultuur staat te wachten!

Informatie over dengfeng

Beste foto's & tips van dengfeng

'1099688' door Jenny '1099688' door Jenny

Chinadengfeng

Chinadengfeng

Shaolinklooster...Den

Jenny

Vanuit Luoyang reden we naar Dengfeng waar hèt Shaolinklooster c.q. -tempel en het Pagodenwoud zich bevinden. Jaarlijks komen er vele jongeren naar het klooster om in kungfu onderwezen te worden. De kosten (in 2014) bedragen omgerekend ca. 2.250 euro!! Kungfu wordt, vanwege de flitsende handbewegingen, ook wel Shaolinboksen genoemd, maar het gaat om een vechttechniek waarbij het hele lichaam meewerkt. Kungfu is in de loop der tijd uitgegroeid tot een vorm van mediteren. De bewegingen zijn gebaseerd op de bewegingen en gedragingen van dieren (snelle bewegingen, sprongen, harde vuistslagen, opperste concentratie). Er zijn járen van training nodig om enige behendigheid te krijgen. Op het complex zien we een voorstelling van een aantal jonge monniken. Ze voeren een show op waar ze zowel individueel als in groepsverband hun kunsten tonen, zéér indrukwekkend! Naast de voorstelling kun je op het complex diverse mooie tempels bewonderen plus het Pagodenwoud (kerkhof met maar liefst 232 oude pagodes/graven van vooraanstaande monniken). TIP 1: Wil je deze voorstelling in het kleine theater bijwonen en niet met tal van anderen al duwend en struikelend naar binnen, koop dan tegen bijbetaling van een klein bedrag een extra ticket (kantoortje bij de voorstellingsruimte) waarmee je eerder naar binnen mag. Ik vond het een uitkomst! TIP 2: Ga niet op een zondag, ook de Chinezen zelf gaan dan graag op pad en ze zijn met velen :-) TIP 3: Sla het Pagodenwoud niet over.

Laat kaart zien