Chinese Muur image

Chinese Muur


Reviews

Chinese Muur
China
Alexworld

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
9
China Chinese Muur
Sgtravel was hier 31 Jul 2013
De meeste mensen die de Chinese muur gaan bekijken, doen dit bij het zeer toeristische en daardoor ook erg drukke Badaling.(net buiten Beijing) Op zo'n 2 uur rijden van Beijing vind je Jinshanling en Gubeikou, in verhouding tot Badaling zijn hier bijna geen toeristen, waardoor je in alle rust kan genieten van dit schitterende bouwwerk!!! Naast de muur is het landschap waar dit bouwwerk doorloopt ook erg mooi, met rijk begroeide heuvels. Het Jinshanling gedeelte is in oude glorie hersteld, en ziet er in het heuvellandschap schitterend uit. De muur bij Gubeikou is niet gerestaureerden waardoor je soms goed moet opletten waar je loopt, maar de originele staat heeft zeker zijn charme. In Jinshanling kun je overnachten in het Jinshanling Guesthouse, een eenvoudig 2* hotel op slechts 500 meter van de muur. Van hieruit zijn ook beide gedeeltes van de muur wandelend te bereiken, gecombineerd heb je dan een erg mooie dagtocht op een rustig gedeelte van de muur!!
Regio
 • Zowel gerestaureerd als originele staat
 • Een stuk rustiger dan de bekende gedeeltes
 • Je kunt er overnachten, voor een vroege start
 • Er zijn steile gedeeltes
Review geplaatst op 2017-10-14
9
China Chinese Muur
Afpmvannunen was hier 31 Aug 2014
Als je in China bent moet je gewoon een stuk van de Chinese muur hebben bewandeld. Ikzelf ben op een stuk van de muur geweest ongeveer een uurtje rijden vanuit Beijing. De Chinese muur is één van ’s werelds grote bouwwerken. Als langste, door mensen vervaardigde bouwwerk ter wereld strekt de muur zich bijna 6.350 kilometer door Noord China, van Lop Nur in het westen tot de bergpas Shankai in het oosten. In eerste instantie is de muur gebouwd om bezittingen te beschermen tegen de invallen. Daarna om agressieve Mongoolse buren buiten te houden. Langs de muur staan met regelmatige tussenpozen wachttorens wat een geavanceerd communicatiesysteem was om vijandelijke manoeuvres in de gaten te houden. De muur raakte in verval vanaf 1644. Het stuk waar ik ben geweest begint in een dal. Je kunt hier zowel links als rechts de Chinese muur op. Rechts was een rustig stuk dus wij zijn aan de rechtse kant gaan klimmen. Het is behoorlijk pittig aangezien de traptreden zeer ongelijk zijn in afstand. Na 2 uur klimmen en klauteren, staan we weer onder in het dal.
Regio
 • Mooie historische bezienswaardigheid
 • druk
Review geplaatst op 2017-10-06
9
China Chinese Muur
LexNiekel was hier 30 Apr 2011
Ik betreed de muur bij Mutianyu. Hier is de muur gebouwd rond 1368 op de resten van een muur die achthonderd jaar daarvoor al was aangelegd. The Great Wall is op deze plek werkelijk fantastisch gerestaureerd. Dat is lang niet overal het geval. Op veel plaatsen is de muur in zeer slechte staat of zelfs helemaal verdwenen. Door erosie of oorlogsgeweld, gesloopt door boeren die de stenen gebruikten om huizen te bouwen of om plaats te maken voor een snelweg. De muur volgt het landschap. Dus moet ik klimmen en dalen. Naar beneden het dal in; omhoog richting heuveltop. Traptreden op en traptreden af. Velen zijn mij voorgegaan. Want om de muur met zijn enorme lengte en ruim duizend forten en wachttorens te bemensen, waren zeer veel soldaten nodig. Als rooksignalen aangaven dat de vijand in aantocht was, verplaatsten troepen, voetvolk en boogschutters te paard zich met grote snelheid over de muur richting de plek des onheils. Ik kan het mij allemaal levendig voorstellen en geniet van het panorama, de onverzettelijke uitstraling van de muur en het feit dat er bijna geen toeristen zijn.
Regio
 • Uniek in de wereld
 • veel souvenirskraampjes na afloop
Review geplaatst op 2017-06-09
10
China Chinese Muur
JBussers was hier 30 Apr 2016
Mutianyu, ongeveer 70 kilometer ten noorden van Beijing is een deel van de muurdat veel bezocht wordt door toeristen. In tegenstelling tot Badaling en Juyongguan is het opengestelde deel een redelijk recht stuk door een erg bosrijke vallei dat aan beide uiteinden overloopt in een minder begaanbare delen die hoog de bergen ingaan. Het begaanbare deel kent naast 22 wachttorens in het midden op het laagste punt ook nog een toegangspoort. Om de muur op dit punt te bereiken moet je eerst de bergtoppen bereiken. Dit bereik door middel van een ski-lift. Een hele ervaring als je hoogtevrees hebt maar zeker de moeite waard. Eenmaal bij de muur aangekomen kun je zowel links- als rechtsaf tot het punt waar je niet verder mag en vervolgens weer terug. Wat betreft de drukte valt Mutianyu tussen Badaling en Juyongguan in. Reden waarom je voor Mutianyu zou kiezen is mijns inziens de afdaling met de rodelbaan. Je hebt de mogelijkheid om een heel groot deel naar beneden af te leggen met een rodelbaan. Een prachtige ervaring maar het voelt wel heel toeristisch.
Regio
 • De muur is geweldig
 • must-see must do
 • Rodelen naar beneden
 • Kan heel druk zijn
 • Toeristisch
Review geplaatst op 2016-09-12