Chinese Muur Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Alleen op de Chinese muur

Gepubliceerd: 02 nov 2012 0
De populairste delen van de Chinese muur, Mutianyu en Badaling, zijn overvol. Vooral in het weekend en op feestdagen is het zo druk, dat de toeristenstroom de muur zou beschadigen. De Chinese regering heeft daarom besloten om de drukste delen van de muur uit te breiden en delen bij Huanghuacheng en Hefangkou te restaureren en toegankelijker te maken. Zo hopen ze de bezoekers te verspreiden en het historische monument minder te belasten.
De muur trekt elk jaar ruim 8 miljoen bezoekers. Het is dan ook niet eenvoudig om een stukje van de muur te vinden dat je niet met alle andere toeristen hoeft te delen. De nieuwe delen zijn dan wel iets verder rijden maar dat is het waard. Huanghuacheng ligt 60 km ten noorden van Beijing en is omgeven door een aantal prachtige meren. Hefangkou ligt ongeveer 70 km van Beijing verwijderd, is 3,5 kilometer lang en heeft 25 indrukwekkende wachttorens. Maar het belangrijkste is toch wel dat het daar stukken rustiger is dan bij Mutianyu en Badaling.

De delen bij Huanghuacheng en Hefangkou zijn al jaren populair bij fanatieke wandelaars en avonturisten. De muur was daar al wel enigzins begaanbaar, maar officieel afgesloten voor toeristen. Het is nog niet duidelijk wanneer de delen van de muur officieel worden opengesteld voor iedereen.

Foto door: kristeldempster.reisreporter.nl

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of schrijf je nu in voor de Columbus nieuwsbrief
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wat kun je nog wel buiten doen met je kinderen tijdens de coronacrisis? (want van binnen zitten wordt niemand blij)

Heeft het Coronavirus jouw vakantie- en weekendplannen in de war geschopt? Gelukkig zijn er nog steeds een aantal dingen die je wél kunt doen met je kinderen. Uiteraard met gepaste afstand en volgens de maatregelen. Reisblogger Jennifer Joedo van het platform travelguppies.nl tipt uitjes in de omgev...

Heeft het Coronavirus jouw vakantie- en weekendplannen in de war geschopt? Gelukkig zijn er nog steeds een aantal dingen die je wél kunt doen met je k...