Beijing reviews

3
China Beijing
JBussers was hier 01 mei 2016
Een van de meest bekende scams in Beijing is de scam van: "mag ik je een traditionele theeceremonie laten zien?" Als mensen je aanspreken in vloeiend Engels en ze vragen of ze Engels met je mogen oefenen, of je toerist bent en hoe lang je al in China bent en tot wanneer je blijft dan weet je dat je op je hoede moet zijn. Na een kort gesprekje nodigen ze je uit om samen naar een theeceremonie te gaan. Als je daar intrapt dan ga je naar een theeceremonie waar je een menukaart krijgt met vele verscheidene soorten thee. Eenmaal een paar drankjes verder krijg je de hoge rekening gepresenteerd. Jouw eerst zo lieve gesprekspartners hebben dan opeens geen geld en laten jou betalen. Pas hier dan ook mee op. Zelf ben ik ook benaderd maar heb dit al snel genoeg afgekapt. Ben er dus op bedacht dat het een scam is.
Stad
  • Pas op met scams
  • Oplichterij ligt op de loer
Review geplaatst op 2016-10-18
3
China Beijing
JBussers was hier 01 mei 2016
Pas op voor oplichters in Beijing. In elke stad kom je ze tegen, althans je hoopt ze niet tegen te komen, de oplichters. Ik heb al een keer een blog over de oplichters in Beijing geschreven maar wil er ook nog een review aan wagen. Als je in Beijing bent pas dan op met de riksja's en alle kleine karretjes die zich voordoen als taxi. Ze proberen jouw zuur verdiende geld afhandig te maken. Ze zien dat je een toerist bent dus je bent een potentieel slachtoffer. Hun truc is om je in hun karretje te krijgen. Ze rijden dan helemaal om en stoppen in een steegje. In dat steegje vragen ze dan exorbitant hoge bedragen voor een kort ritje. Als je dat niet wilt geven worden ze heel opdringerig en ontstaat er een nare situatie. Zorg er dus voor dat je vooraf betaalt of dat je duidelijke afspraken maakt. Wil je dit allemaal niet meemaken stap dan in een taxi met een meter. Let er dan echter wel op dat ze geen monkey hebben waarmee ze zelf de meter kunnen beïnvloeden.
Stad
  • maak duidelijke afspraken
  • Pas op oplichters
  • Neem niet te veel geld mee
Review geplaatst op 2016-10-18
10
China Beijing
JBussers was hier 01 mei 2016
In Beijing kan je je te rijk doen aan heerlijk eten. Een specifiek gerecht wil ik hier graag uitlichten. Ga de Peking eend proberen. Heerlijk en prachtig om te zien. Zelf heb ik meer dan 1,5 moeten wachten totdat de eend uiteindelijk op mijn bord lag, maar wat was het het waard! Bij vele restaurants wordt de eend aangeboden. Het is echter zo dat elk restaurant ook een andere manier van bereiden heeft. Voordat je dus een Peking eend wilt gaan eten moet je eerst even op internet zoeken of het een goed restaurant is. De eend werd bij ons in de nabijheid van onze tafels gesneden. Je krijgt eerst het vel van de eend (lekker knapperig) en vervolgens stukjes vlees. Daarbij krijg je een chinees pannenkoekje met komkommer en lente - ui. Een heerlijk sausje er bij en het gerecht is compleet. Een smaaksensatie en zeker iets wat je niet mag missen in China.
Stad
  • Heerlijk eten
  • cultuur
  • prachtige opmaak
  • lange wachttijden
Review geplaatst op 2016-09-09
8
China Beijing
Een maand in Beijing op school gezeten. Geweldige stad. Houd wel rekening met de smog, koop een mondkapje en zet die op als je langere tijd naar buiten gaat (na 2 weken had ik zwart snot omdat ik het wel mee vond vallen haha). Ik was daar in juli, dus het was best wel warm en benauwd, maar daar moet je even aan wennen. Neem ook altijd water flesjes mee, want je kan daar niet veilig uit de kraan drinken, maar bij sommige metrostations moet je je vloeibare items weggooien (ivm angst voor aanslagen). Houd er dus wel rekening mee dat je beter geen 2l fles in de metro mee kan nemen. Ook zijn bij elk metrostations scanners voor je tas. Er is veel te doen en zien in de stad. Veel geschiedenis natuurlijk! Veel monumenten, tempels, paleizen, tuinen, etc. Als je echt als reiziger hier heen gaat denk ik dat 5 tot 7 dagen voldoende is voor deze stad. Dit is omdat alles zo groot is, ben je dus wel een paar uur kwijt per bezienswaardigheid. Het Olympische park bijvoorbeeld, kan je zo 3 uur of meer rond lopen. Ga ook zeker naar de muur! Niet alle delen zijn vrij voor toeristen, maar als je eenmaal boven ben is er opeens niemand meer te bekennen en kan je lekker rondlopen. Voor shoppen zijn er genoeg plaatsen, en wees vooral niet bang om te onderhandelen. Meestal is 1/3de van de prijs de 'echte' prijs. Ga ook zeker naar Wangfujing - een markt waar ze allemaal bijzonder eten verkopen zoals schorpioen, slang, zeester, etc.
Stad
  • Veel te zien
  • De historie!
  • Bijzonder en lekker eten
  • Slecht Engels
  • Best wel onbeschofte mensen (spugen op straat
Review geplaatst op 2016-12-13
9
China Beijing
afpmvannunen was hier 01 sep 2014
Beijing is een gigantisch grote stad maar wel heel erg mooi. De bekendste bezienswaardigheden die ik heb bezocht en zeker de moeite waard zijn, zijn: - De tempel van de hemel en aarde, een heel leuk en indrukwekkend tempelcomplex. - Het olympisch park waar in 2008 de zomerspelen zijn gehouden. - Het hoofdkantoor van cctv, ontworpen door de Rotterdammer Kolhaas. - De hutongs, de oude wijken van Beijing. - Beihai park wat vlak achter de verboden stad ligt. - Uitvalbasis voor een bezoekje aan de Chinese muur. - Zomerpaleis, een geschenk van Qing long, de 5de Mantsjoe keizer van de Qing dynastie aan zijn moeder om de hitte en drukte van de Verboden stad te ontvluchten. - Plein van de hemelse vrede met het nationaal museum en de gedenkhal van Mao Zedong met daarin het gebalsemde lichaam van Mao die in 1976 overleed. - De verboden stad, een keizerlijk paleiscomplex van de Ming en Qing dynastie uit 1421.
Stad
  • Zeer diverse stad
  • Goed openbaar vervoer
  • Op de parelmarkt, mensen opdringerig
Review geplaatst op 2017-10-06
10
China Beijing
JohanROSSEEL was hier 01 sep 2012
Ga naar Beijing vooraleer al het authentieke (behalve tempels e.d.) platgegooid is. Probeer contact te maken met mensen, ook al spreken ze een onbekende taal.
Stad
  • Verboden stad
  • Smog
Review geplaatst op 2017-09-05
9
China Beijing
Wouw, echt een aanrader om naar Beijing en aansluitend naar Shanghai te gaan. Wat een bijzondere reis en helaas te kort. Natuurlijk de Chineese muur belopen maar ik vond de parken indrukwekkend. Onder galerijen stonden groepen mensen te zingen, er werd gesport, gedanst en kunst gemaakt. Mooie gesprekken gehad. Met een vriend het Olympisch dorp bekeken, wat ik ook erg mooi vond. Ook zelf fietsen gehuurd en rond het meer midden in de stad gefietst. Shanghai hebben wij een georganiseerde fietstocht gemaakt en je komt op de mooiste plekken. Ik wil niet gauw terug naar een reisbestemming maar hiervoor wil ik morgen mijn koffer pakken.
Stad
  • De MUUR
  • hele harde bedden in hotels
Review geplaatst op 2017-01-22