Beijing reisblogs

"Foto!" Hoe wordt ik model in China?

li-anne was er (tot 15 jun 2010) Gepost op 19 jun 100 reacties

Woensdag 9 juni, Beijing. Zeer vroeg uit de veren, aankleden en zonder ontbijt op pad. Eten is van latere zorg, eerst moeten we met een taxi naar het "Temple of Heaven"-park zien te komen. We doen er vrij lang over, zo vroeg in de ochtend staan er al file's. We kopen een kaartje en gaan het park in, het is amper 8 uur 's morgens. Wat opvalt zijn de talloze oudjes die in het park aan het gymmen en dansen zijn. Ook zie je veel ouderen tai chi beoefenen, of een potje tennissen. Heel erg grappig om te zien, en de oudjes blijven er fit bij en hebben een daginvulling. Iris wordt uitgenodigd een partijtje tennis te doen met een meneer. Het valt nog niet mee, het tennisbadje is geheel van hout. Verder heeft het park een hoog Efteling gehalte, in de zin van muziek. Er komt volop muziek uit de luidsprekers, van het type getinkel en gepinkel wat ze ook in de Efteling laten horen. We gaan de gebouwen bezoeken, want die zijn er ook. We gaan naar het grootste ronde gebouw, de "Hall of prayer for good harvest". Dit gebouw werd gebruikt om te bidden voor een goede oogst. Het is een heel hoog rond gebouw, dat van binnen en van buiten helemaal gedecoreert is met houtsnijwerk, en beschildert is in voornamelijk groen en blauw tinten, Veel binnenlandse bezoekers, en iedereen heeft een camera bij. Met steevast de vraag of Iris met ze op de foto wil. Het zijn vooral de jongens die dit vragen! Voordat de dag om is heeft ze heel veel fans bij. "Foto!??" . We bekijken nog een aantal andere gebouwen in het park, en zien ook nog een watercalligrafeerder. Deze man maakt prachtige chinese karakters met een dikke kwast, met water op de grond. Ze verdampen, en dat is ook de bedoeling. Het was heel apart om dit te zien.

Verder met de taxi naar de Panjayuan Curiosity market. Zoals de naam al doet vermoeden verkopen ze hier de prachtigste spullen voor in huis. Ik koop er na stevig onderhandelen 3 chinese blauwe beelden. En bijna ging er nog een zilveren draak van de hand, maar helaas konden we niet overeen komen met de prijs. Voor Iris niet echt interessant deze markt, dus met de volgende taxi naar de Silk Market, hét shoppingparadijs voor meiden! Hier slaan we onze slag, en gaan we lunchen. Pizza en tuna-sandwich. Niet echt chinees, maar er was niets anders voorhanden, dus vanavond local food.

Als allerlaatste zijn we met de metro naar het immens grote Tian'anmen plein gegaan. Onder het mega grote portret van chairman Mao wat foto's genomen. Hier ook weer fans van Iris voor foto's.Op de foto samen met Mao en Iris, beter kan je het als Chinees niet wensen blijkbaar. Chairman Mao ligt in zijn mausoleum recht tegenover zijn portret, en overal in bewaking. Zelfs je bagage wordt gecheckt als je het plein op wil, door een scanner.

's Avonds willen we local food gaan eten, maar dat blijkt nog moeilijker dan je zou vermoeden. Bij het eerste restaurant is er echt niemand die een woord Engels spreekt. Ook niemand van de gasten. Zo kunnen we dus echt niet duidelijk maken dat we iets met kip en iets met witte r(l)ijst willen bestellen. Een boek met vage foto's biedt geen uitkomst.We besluiten het elders te proberen. Het 2e restaurant heeft gerechten in een vitrine, maar die zien er zo on-aantrekkelijk uit dat we meteen omkeren. Restaurant 3 heeft een engelse menukaart met foto's. Maar hier hangt zo'n zurige lucht dat het ons bij nader inzien geen goede keus lijkt. Dan naar restaurant nummer 4. Geen Engels, wel een menukaart met plaatjes. Als Lianne een kip nadoet met gebaren en geluid liggen ze dubbel. Maar ze snappen het wel! De man doet een koe na en wijst de gerechten aan met rundvlees. En daarna die met kip. OK, we bestellen, en het valt echt niet tegen. Kip met ui en pinda en iets te veel pepers (da's wel jammer) Roergebakken ui, wortel en bleekselderij en witte lijst. Wat wil een mens nog meer? Bij het betalen vallen we achterover van de prijs, 39 yuan voor alles, dat is amper 4 euro. Een adres om te onthouden!

li-anne Positie 319 (1320 p.) Lid sinds 13-04-2009 Foto's en tips: 60 Blogs: 11 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
oudjes doen hun oefeningen in het Temple of heaven park
blogfoto nr. 2
temple of heaven
blogfoto nr. 3
watercalligrafie in temple of heaven park
blogfoto nr. 4
Op de foto onder Mao z'n portret
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Bosch vertrekt weer naar Oerle
4 0
Gepost op 19 juni
China Beijing
Wangfujing Snack street
4 1
Gepost op 19 juni
China Beijing
De lama's nu ook in China!
4 0
Gepost op 19 juni
China Beijing

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.