Beijing reisblogs

Stil gesprek met een Chinees

jolineopreis was er (tot 25 apr 2010) Gepost op 27 apr 101 reacties

Op mijn weg naar het hostel zag ik een masseur. En omdat op mijn eerste dag, de voetmassage niet door ging (ik ging zitten en toen kwam de vrouw naar me toe om te zeggen dat ze die dag geen voetmassages gaven!), vond ik het nu wel eens tijd om de blaren door te laten prikken. De man was erg aardig en hij verwende mijn voeten goed! Maar ja, de goede man spreekt geen woord Engels. Dan blijft het toch gokken wat hij zegt vooral twee uur lang bij jezelf bedenken wat hij toch allemaal doet en bedoeld.
Het ging ongeveer zo:
"Ni Hao! Massage?" "Yes please". "This way!" "Xie xie (danku)". "U mag uw schoenen uittrekken en lekker gaan zitten mevrouw. Wilt u ook een lekker kopje thee erbij?" "Nou, een kopje thee lust ik wel!" "Dat kost u dan wel 10 yuan extra. Maar dat vindt u niet erg, toch?" "Nee hoor meneer, die 10 yuan kan ik wel missen."
3 minuten later..
"Hier is uw thee mevrouw. Uw voeten mogen nu lekker in deze bak met kokend heet water. Ik laat u nu ook drie zakjes zien met poeder. Eén zo'n zakje kost 30yuan en we zeggen dat het goed voor uw voeten is, maar eigenlijk is het puur om de stank en schimmel weg te halen. Wilt u kopen?" "Nou ja, ehm.. Ik wil u natuurlijk niet mijn stinkvoeten aan laten raken. Dus doet u mij DAT zakje maar!" "Mooi mooi mevrouw, goede keuze. 10 minuutjes trekken. Neemt u nog een lekker slokje van uw thee!" "Danku!"
10 minuten later..
"Mevrouw, u mag even omdraaien dan kan ik ook uw rug en nek even masseren." "Hoort dat ook bij een voetmassage dan? Goed, wel uitkijken bij mijn rug. Die is nogal gevoelig. AU! Dat doet pijn." "Ooo, uw rug is niet goed hoor! Wilt u geen full body massage??" "Nee, danku. Ik heb liever niet dat mensen nog verder mijn rug aanraken! Maar bedankt voor het aanbod." "U mag zich weer omdraaien, dan zal ik uw voeten masseren."
De man deed erg zijn best en voeten vonden het erg fijn. "Neem nog beetje thee, mevrouw! Is lekker!" "Ja, ik heb al drie koppen op, meneer. Maar goed, als ik u er blij mee maak."
En toen kwam het... de man kwam met een stok met een gigantische bol vuur! "Meneer!!! Wat gaat u met dat vuur doen?" "Dat zult u zo wel zien, mevrouw." De man pakte een glas en stak de bol met vuur daarin. En HUP zo zing dat glas op mijn onderbeen. JEZUS! Dat deed pijn! Het glas zoog vacuüm. "Ok, mevrouw?" "NEE! NIET OK! KON JE ME NIET WAARSCHUWEN???" En jahoor, glas twee kreeg ik op mijn linkerbeen. En nog een nummer drie en vier op de onderkant van mijn voeten. "Nu moet u 10 minuten wachten, mevrouw." "10 minuten????? Maar het doet zo'n pijn!" "Ja, 10 minuten zijn 10 minuten. Dat moet." En de meneer was weer weg.
5 minuten later..
"Gaat het goed, mevrouw. Misschien nog een kopje thee nemen?" "Ik heb die pot al opgedronken in de laatste vijf minuten! Ik zweet peultjes. Het doet pijn!" "U moet nog 10 minuten wachten." "Nu nog 10 minuten?? Nog 5 toch?" "Nee,nee. Nu nog 10." "Nou, vooruit dan maar."
10 minuten later..
De man kwam de bollen van mijn lichaam halen. Ik had twee blauwe plekker van 7cm doorsnede op mijn benen en voeten. En niet gewoon blauw. Nee, ze waren ZWART! Maar de man wreef er even over en ze werden al snel donkerrood. "O, dat is niet goed hoor mevrouw. Wilt u dat ik er van die lekker hete doekjes op leg? Zijn 20 yuan per stuk." "Helpt het?" "Ja, tuurlijk zeg ik dat het helpt. Maar het doet vooral heel veel pijn. Maar ja, u kent het gezegde: Wie mooi wilt zijn, moet pijn lijden. Alleen wordt uw been er niet mooier op." "Doe maar."
1 minuut later..
"Hier zijn de doekjes, mevrouw. Het doet een beetje pijn." "AAAUUUUU!! HEET!!" "Het moet 10 minuten blijven zitten, mevrouw. Is goed voor uw been."
Eindelijk 10 minuten later..
De masseur haalde de doekjes eraf en het leek wel of ik op een bakplaat hat gelegen. De man schrok van wat hij zag (of hij deed alsof) en masseerde mijn been nog 5 minuutjes.
2 uur later en 180 yuan lichter, voelde ik me als herboren en met rode benen liep ik fris en fruitig naar het hostel... NOT!! Mijn benen gloeiden en het meisje van het hostel lachtte en zei dat dit de typische Chineze manier van masseren is. "Maar je voelt je morgen en kiplekker! Je benen hebben dit gewoon soms nodig."
Nou, liever niet meer! Mijn benen hebben dit nooit meer nodig!
Ik moet zeggen.. Nu een dag later. Mijn benen voelen echt heerlijk en het voelt helemaal niet meer of ik er kilometers en een miljoen trappen met heb gelopen. Misschien dan toch vaker doen??

jolineopreis Positie 12196 (0 p.) Lid sinds 03-02-2010 Foto's en tips: 46 Blogs: 7 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Cupping
blogfoto nr. 2
De plek op mijn been
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

You are Chinese now!
4 2
Gepost op 27 april
China
Gewone gewoontes deel 2
3 0
Gepost op 27 april
China Sichuan en Chongqing
Gewone gewoontes deel 1
1 0
Gepost op 27 april
China Sichuan en Chongqing

Reacties bij deze blog

zandverzamelaar

Door: zandverzamelaar • Geplaatst op

Ni hao Joline, alles goed daar?
Wat een belevenissen heb je al achter de rug in zo'n korte tijd.
Nog voordat je Europa uit bent, heb je al een rugzak vol herinneringen.
Dat maakt het natuurlijk wel leuk.
Men zegt wel eens dat de reis naar de bestemming net zo of nog belangrijker is.
Daar geloof ik wel in.
Ik vind het ontzettend leuk om je ervaringen te lezen.
Veel (reis)plezier en succes verder!
Groetjes, Rick

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.