Beijing

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Beijing image

The Wall

Beijing
China
Esther

The Wall

Dit is pas onze 2e dag in China, maar het voelt alsof we hier al weken rondlopen. Beijing is een bijzondere stad. Het oogt enerzijds zeer Westers maar anderzijds kan het soms niet meer Oosters. We zijn vanochtend vroeg opgestaan en zijn richting de Chinese muur gereden, zo'n 75 km. buiten het Centrum van Beijing. Een prachtig gezicht om deze muur tegen de berg op te zien kruipen, als je dichter bij komt zie je de mensen op de muur als miertjes krioelend naar boven lopen. Nadat we een ticket hebben gekocht vervolgen ook wij onze weg en beklimmen de Chinese muur. Inderdaad beklimmen want we gaan redelijk steil omhoog alsof we met zwaar wind tegen de muur op gaan. Wel super om weer een wereldwonder te bezoeken en er weer een op ons lijstje te mogen bijschrijven. Temeer omdat je je beseft dat in het verleden er meer dan een miljoen mensen aan deze muur hebben gebouwd, mensen die weinig te eten hadden en zwaar werk afleverden en daarom ook vaak bezweken. Mensen werden dan ook begraven onder wat wij nu de Chinese muur noemen en die momenteel zo'n 6000 km. lang is.

Na deze klim hadden we wel iets lekkers verdiend en hebben we onder het genot van een ijsje al die bezoekers heerlijk geobserveerd. Veel Chinese families hebben blijkbaar net als wij vakantie en ze komen dan ook met bosjes. Grappig dat wij steeds beter gaan zien dat Chinese mensen uiterlijk onderling net zo verschillen als wij. In eerste instantie lijkt men erg op elkaar maar nu je hier wat langer rondloopt ontdek je meer en meer verschillen.

De Chinezen vinden het erg leuk dat wij wat Chinees praten. In eerste instantie heeft men het niet door. Toen wij daar naar vroegen bleek dat men niet verwacht dat een Westerling Chinees praat maar eerder engels, dus zijn ze ingesteld op engels, maar als je het dan voor een 2e keer herhaald, komt er een grote lach op het gezicht en krijgen we antwoord of hetgeen we besteld hebben! Erg leuk en voor ons natuurlijk een mooie beloning voor het harde studeren. Ook hebben we onze 1e jasmijnthee op, hele bijzondere thee. Je krijgt een glas warm water, daar gooit men een harig balletje in en dan bloeit er ineens een bloem in je glas. Maar heerliijk! We drinken echt liters water, het is zo'n 35 graden en erg warm maar goed te doen verder.

In de middag rijden we naar het Zomerpaleis. Een paleis gebouwd door de moeder van de " Last Emperor", Ci XI (bijnaam Drakenvrouw) genoemd. Als concubine van de keizer kreeg zij zijn enige zoon. Toen deze zoon 4 jaar oud was, stierf de Keizer en werd hij benoemd tot keizer, maar omdat hij te jong was nam de moeder de leiding over China op zich. Al met al is ze zo'n 40 jaar aan de macht geweest en dat hebben ze in China geweten. Ware girlpower! Ze was niet erg geliefd en in plaats van geld te steken in de marinevloot, besteedde zij het geld liever aan grote prestige projecten als het Zomerpaleis. Haar speeltje voor de zomer. Met als gevolg dat oorlogen verloren werden. Maar goed een gigantisch maar prachtig park met een enorm meer waar boten over varen, met daaromheen prachtige tempels, paleizen en corridoren omdat "mevrouw" liever niet in de zon liep. Heerlijk relaxed zo'n middag zomerpaleis.

Ook zagen we zojuist een demonstratie van de zgn. spleetbroek :-). Dit is een broek die kleine kinderen dragen die nog niet zindelijk zijn. Deze broek is in het midden open en als men zijn of haar behoefte moet doen dan hurkt men en laat het gewoon gaan... heerlijk toch en het scheelt enorm in de pamperkosten. Al met al weer een dag met veel indrukken. Beijing leeft.

Foto's

3d99b.jpg
3d99b.jpg
Esther
75a6f.jpg
75a6f.jpg
Esther
75a6f.jpg
75a6f.jpg
Esther
bccc4.jpg
bccc4.jpg
Esther
bccc4.jpg
bccc4.jpg
Esther