Beijing reisblogs

van mongolie naar china, het laatste stukje met de trein

olofensing was er (tot 16 nov 2009) Gepost op 23 nov 096 reacties

Om 6 uur moesten we al weer klaar staan om weg te worden gebracht naar de trein voor het laatste stuk naar beijing! Het had 's avonds gesneeuwt en was weer erg koud. Maar we zijn inmiddels wel wat gewent!!!
In onze coupe zit dit keer een gekke chinees. Hij heeft heel wat chinese vriendjes op de gang en ze vinden ons heel interessant.
We slapen heel veel vandaag, want olof is in mongolie ziek geworden (38,2) en ik begin ook al aardig verkrampt te raken. Onderweg is er weinig te beleven op de stations de meeste handelaren zitten waarschijnlijk in rusland.
Het landschap is saai met hier en daar een berg maar voornamelijk een soort zand.
's avonds begint het riedeltje weer opnieuw met papieren en douanees... een paar paracetemol erin en maar hopen dat we over de grens mogen en niet in quarantaine moeten. Bij de chinese grens worden we dan ook getemperatuurd door middel van een infrarood ding op je hoofd. En schijnbaar is alles goed, want hij loopt weer verder pffff.
Het spoor in china is anders van breedte dan die van rusland en mongolie. De trein wordt hier opgelift en de wielen worden verwisseld. Dit is een karwei wat wel 4 uur duurt. Maar we zijn te beroerd om er veel van mee te krijgen en na een tijdje te hebben gekeken besluiten we maar te gaan slapen, want het is inmiddels al tegen 12 uur.
In tegenstelling tot de vorige trein is het hier weer fris in de trein en we zijn blij met alle dekens. Als we wakker worden is onze chinees dronken door een flesje met 46 procent alcohol. Hij wil steeds de coupe deur dicht hebben, want de andere chinezen willen dat hij gaat slapen. De man is 50 jaar... Hij probeert al zijn eten aan ons te slijten en komt met vacuum verpakte kippenbotten en weet ik wat allemaal aanzetten..
De volgende middag komen we aan in Beijing. De treinreis zit erop. We hebben een hostel geregeld (bedankt renny, het is erg goed bevallen) en per toeval treffen wij deze voor het station aan en worden wij meegenomen door de metro. Ze checken ook hier alle tassen.
Aangekomen in het hostel, zit ik te klappertanden en wil ik graag een warme douche. Na de douche toch maar even temperaturen en wat blijkt, 38,9 graden koorts.... Oh nee toch niet als ik maar 2 dagen in china ben.. Maar gelukkig de volgende dag voel ik mij al een stuk beter en is de koorts gezakt.
We besluiten om een kijkje te nemen bij het plein van de vrede en de verboden stad. De verboden stad is tot ongeveer 1960 afgesloten geweest voor het publiek vanuit hier werd china bestuurd.
Ook bekijken wij meerder winkeltjes waar alle chinezen je maar wat graag wat willen verkopen, maar het is gelukkig niet op een vervelende manier. Alleen ze schreeuwen zo hard. We besluiten om ons zelf maar een nieuwe jas en muts en handschoenen aan te schaffen. Het kost geen drol hahahha
's avonds lopen wij naar de exotische etensmarkt waar ze van alles verkopen van tofu, tot zeesterren schorpioenen en larven ...
We boeken een trip naar de chineze muur voor de volgende dag. En moeten om 7.30 paraat staan. We gaan met een busje van het hostel. Daar aangekomen gaan we met een kabelbaan naar boven waar we op de muur wat rondslenteren.
's middags doen we niet zoveel meer, de vermoeidheid slaat een beetje toe. 'S avonds wagen wij ons nog aan een laatste tripje om een peking eend te scoren, we vragen bij het hostel naar een goed restaurant, maar kunnen dat niet vinden. We belanden bij een locale tent en ze hebben de grootste lol om ons, omdat wij niet met stokjes kunnen eten. Maar het is wel heel lekker.
De volgende morgen moeten we om 5 uur vertrekken naar japan!!!!

Liefs antje en olof

olofensing Positie 36836 (0 p.) Lid sinds 21-07-2009 Foto's en tips: 0 Blogs: 21 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
ik en onze vriendelijke chinees, dronken en wel...
blogfoto nr. 2
de verboden stad
blogfoto nr. 3
de exotische etensmarkt
blogfoto nr. 4
de chineze muur
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Canada, vancouver & vancouver island!!!!!!!!!!!!
4 3
Gepost op 04 februari
Canada Vancouver Island
San francisco, coast route, los angeles
4 3
Gepost op 29 januari
Verenigde Staten Californie
Met de camper door de nationale parken
4 4
Gepost op 25 januari
Verenigde Staten Californie

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

mooi hoor! geniet er van.

Door: • Geplaatst op

Hallo Olof en Antje,
Nou het ziet er allemaal gaaf uit hoor. En leuk lijkt het mij om al die verschillende mensen te ontmoeten. De foto's zijn erg mooi. Veel plezier daar.

Els

Door: • Geplaatst op

Hey, wat een geweldige verhalen en foto's hebben jullie nu al, en dan te bedenken dat jullie nog geen maand onderweg zijn. Blijf schrijven, echt leuk die blog en foto's. Zo kom ik ook mijn dagen weer door.
Mathijs

Door: • Geplaatst op

Goedemorgen, (geen idee hoe laat het bij jullie is)
Leuk om te lezen en de foto's te zien. Wauw wel vet gaaf hoor. En eh, wat zitten er nog meer voor rare beestjes op dat stokje? Zijn dat allemaal zeepaartjes? Brrrrr hahaha
Hoop dat jullie weer wat opgeknapt zjin, en weer verder kunnen genieten. Veel plezier in Japan!

Liefs en dikke knuf van ons.

Door: • Geplaatst op

Klinkt goed daar zeg! Echt totaal anders tot nu toe dan mijn reis, dus superleuk om te lezen! Geniet ervan!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.