Beijing reisblogs

Beijing, van forbidden city tot great wall

8erhoeker was er (tot 24 mei 2008) Gepost op 26 jun 093 reacties

Beijing is wat mij betreft een verademing gebleken. Eerlijk is eerlijk, ik heb nooit echt een drang gehad richting Azie, of het nou Indonesie, Thailand, Singapore of China was. Nu ik in Beijing en omgeving ben geweest heeft China in ieder geval mijn hart gestolen.
Het land is dan misschien niet als zodanig bekend, de inwoners zijn uiterst gastvrij. Overal in Beijing werden parken opgeknapt, straten vernieuwd en monumenten gerestaureerd. De olympische spelen waren slechts enkele maanden ver weg en wij mochten verkennen en uitproberen. De taxi als vervoermiddel; ideaal! We zijn een hele dag met een super saaie chauffeur naar de Chinese Muur geweest, we wilden hem enkele malen iets vragen of uitleggen en dat is in China, als je geen chinees spreekt, echt een uitdaging. Maar de hulpvaardigheid was enorm, meneer chauffeur belde net zo lang tot hij een "engels" sprekende man aan de lijn had waarmee wij konden communiceren en zo hij weer kon worden ingelicht. Na veel vijven en zessen hebben wij op die manier heel Beijing en omgeving in 6 dagen meester gemaakt. Een geweldige ervaring. De tempels, de dierentuin, de verboden stad, de muur ook vooral en het landschap in China, alles is prachtig. De Hu-Tongs zijn indrukwekkend en ondanks het feit dat de mensen niets hebben lachen ze en biedt men je thee aan. China is echt de moeite waard, ik ga zeker terug om meer te zien, liefst ook nog meer in het binnenland.

8erhoeker Positie 35452 (0 p.) Lid sinds 11-01-2009 Foto's en tips: 92 Blogs: 1 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Entree van het park
blogfoto nr. 2
Het leven op straat
deel dit artikel met je vrienden:

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Leuk dat je zo enthousiast bent. Wij zijn ook "verslaafd" aan Beijing. Vanaf 1990 tot 2009 zijn we
11 keer naar Beijing geweest. Bijna iedere reis naar China begint of eindigt in Beijing. Wij gaan dan met een groepsreis, vaak aanbiedingen ± euro 600,= p.p. voor 8 dagen. Aangekomen in het hotel gaan we verder ons eigen gang. Eind februari 2010, tijdens de lantarenfeesten, gaan we weer

pkoelewijn

Door: pkoelewijn • Geplaatst op

Wat leuk dat dit je eerste Azie-ervaring is. Ik ging in 1988 naar China. Rondreis langs 10 steden. Ben een beetje huiverig om terug te gaan. Wat jij Hutongs noemt: zo zag het er toen bijna overal uit!
Fijn dat de mensen nog steeds erg vriendelijk zijn gebleven.

pensionado

Door: pensionado • Geplaatst op

Wij hadden dezelfde heel positieve ervaring. China is echt een eye-opener!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.