Beijing

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

China – Beijing – naar de Verboden Stad

Beijing,
China


Het is dag 2 voor ons in Beijing en vandaag willen we de Verboden Stad bezoeken, echter zijn er vandaag ontzettend veel mensen op de been. En ze staan wel erg veel stil, het heeft wat weg van een menselijke file. Aanvankelijk denken we dat het misschien is vanwege het maken van foto’s, maar al snel blijkt dat het komt door controles. Om de zoveel 100 meter is er een nieuw controlepunt, worden alle tassen inclusief waterflesjes gecontroleerd, hetgeen het grote oponthoud veroorzaakt. De controles zullen een speciale reden hebben, maar we komen er niet achter waarom het nodig is.

Eenmaal bij de ingang van de Verboden Stad blijkt dat het grote merendeel van de mensenmassa nu hier in de rij staat. We besluiten zodoende om een rondje rond de muren van de Verboden Stad te doen. We maken er een kwart rondje van vanwege de afstand en het besef dat we straks binnen ook nog puf moeten hebben om te lopen.

Terug bij de ingang blijken we mazzel te hebben, de rij is flink opgedroogd en we staan al snel met de toegangskaartjes in onze handen. Daar gaan we de Verboden Stad in.

Op de foto hebben we ons een beetje terug getrokken van de drukte bij het rechtergedeelte van de buitengebouwen. Hier konden we rustig kijken en foto’s maken alvorens met de stroom mee de trappen naar de Zaal van de Opperste Harmonie (Taihedian) te bedwingen ;)