Beijing

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Beijing image

First day in China

Beijing
China
LauraVaessen

First day in China

Dit blog heb ik al wat jaren geleden geschreven. Momenteel zoek ik al mijn reisverhalen en foto's op internet op om ze op één plek te zetten, namelijk hier op Columbus, zodat ik ze bij elkaar heb staan en er zelf van terug kan genieten!

Mijn eerste dag in China

Beijing ruikt, het stinkt niet, het ruikt. Na een ontbijt/lunch (die ik overigens zeer goed naar binnen werkte met twee stokjes, wat wel een kleine teleurstelling was voor wat mannelijk zakenlieden die steeds giechelend mijn kant op keken, wachtend op het moment dat ik wat rijst van mijn stokjes zou laten vallen) ben ik lopend op pad gegaan naar de Tempel van de hemel. Hier maakte de keizer vroeger offers voor een goede oogst. De grote attractie was ik echter zelf. In het begin ging ik nog lachend op de foto met de Chinese mensen, toen er echter een ruzie ontstond over wie het eerst met me op de foto mocht, heb ik de fotosessie onderbroken en heb ik zelf wat plaatjes geschoten in het mooie park. Leuk detail is dat er echt mannetjes op instrumenten spelen zoals het muziekje klinkt in het sprookjesbos bij de keizer en de nachtegaal in de Efteling. Ook echt mooie foto's en mannetjes die spelletjes doen, uiteraard ook de oefeningen voor karate en dansende mensen.

Na de cultuur naar de shoppies: een echte shopper you will love it: H&M maar dan twee keer zo goedkoop en niet te vergeten de coole Adidas gympies die op elke hoek van de straat voor vijf euries worden aangeboden :) Ik heb zin in morgen: mijn vriend arriveert in de middag! Ga nu maar eens wat eten, ben benieuwd wat ik nu voorgeschoteld krijg, vanmiddag heb ik de kip maar gelaten voor wat ie was en heb ik alleen de groente opgegeten namelijk...

Foto's

ad924.jpg
ad924.jpg
LauraVaessen