Beijing

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Beijing image

De dierentuin van Beijing - Afrader!

Beijing
China
M0rtijn

De dierentuin van Beijing - Afrader!

De dierentuin van Beijing - Afrader!


De panda, het sneeuwluipaard, leeuwen, tijgers en nog veel meer bijzondere dieren. Je vindt ze allemaal in de Beijing Zoo. Dus ook wij namen een kijkje in deze enorme dierentuin.
Maar bij de panda's viel ons al wat op. Want lag er nou plastic in het hok? Het was niet veel maar toch, stel je voor dat de panda het per ongeluk op zou eten...
Een stuk verder bij een liggende krokodil buiten lag er niet alleen plastic, maar werden er ook doodleuk plastic dopjes naar het beest gegooid zodat hij misschien zou bewegen in plaats van stil te liggen. Na er wat van te zeggen in het Engels keken ze me alleen maar raar aan. En deze krokodil was niet de enige, het lag echt bij heel erg veel dieren.


Sommige hokken waren prachtig, sommige echt vreselijk. Allereerst maken we nog even een uitstapje naar de grote katachtigen. Ik stond te genieten van een prachtig hok van de tijger, die net het water was ingestapt voor wat verkoeling. Opeens wordt er een VOL flesje water, ofwel een halve kilo door een idioot recht op de tijger gegooid! Met geluk raakte hij eerst een boom waardoor het flesje de tijger miste. Uiteraard reageerde ik WOEDEND. Ik zag niet wie het gedaan had en ben toen maar heel boos geworden op de hele groep die daar stond. Dat je dat doet, en dat ook niemand diegene er op aanspreekt kon en kan ik niet bevatten.


Als een van de laatste plekken de beren bezocht en dit was nog erger dan wat we eerder hadden gezien. Een betonnen hok waar een siamese beer zat. Geen enkel boompje of poeltje water, alleen maar beton. En het ergste was dat er op de muur twee zwarte grote slijpstrepen stonden. De beer maakte namelijk constant dezelfde beweging, schrapend langs de muur waardoor de strepen ontstonden.


Er kunnen twee conclusies worden getrokken. Allereerst moet er wat gedaan worden aan het dierenwelzijn, sommige hokken waren prima, maar er waren ook velen dieren in kleine hokken gepropt. Daarnaast moet de mentaliteit van de Chinesen veranderen ten opzichte van dieren. Het feit dat mensen afval op dieren gooien is ridicuul, maar in Nederland zou diegene er flink op aangesproken worden. Voor jullie kan ik dus alleen maar de tip geven de dierentuin over te slaan.

Zie ook mijn youtubefilmpje: http://www.youtube.com/watch?v=BorEuCWNFYE
En mijn Blogitem: http://fastfocuss.nl/Blog/Artikelen/2012/7/29_Beijing_zoo,_afrader%21.html

Foto's

17b46.jpg
17b46.jpg
M0rtijn
22963.jpg
22963.jpg
M0rtijn
48c36.jpg
48c36.jpg
M0rtijn