Beijing

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Beijing image

Welkom in het echte Azië

Beijing
China
Backpackgek

Welkom in het echte Azië

In Rusland passeerden we al de Aziatische grens. Toch voelden we ons nog steeds in Europa. In Mongolië begon het gevoel te komen, maar nu, nu we net een paar dagen in Beijing zijn, zijn we helemaal gelukkig: we zijn écht in Azië.

De prachtige kleuren, de geur van eten, de drukte. Pas nu voelen we ons echt in Azië. We geven ons direct over aan het fijne van dit continent. We eten tussen de Chinezen in kleine tentjes aan de straat, waar een menukaart niet eens bestaat, snuiven de geuren op, steken met onze Nederlandse lijven boven de mensen uit en genieten van de taferelen op straat.

Wonderlijke wereld

We verbazen ons over de Chinese gewoontes. Nog steeds schrikken we als er naast ons flink wordt geroggeld en kijken geschokt als mensen hun oren leeghalen met hun vingers. Geamuseerd kijken we naar de dansende en badmintonnende paartjes in het park, kijken gek op als we weer een kindje zien met een broekje waarvan de achterkant open is (in plaats van een luier), moeten nog steeds wennen aan de open wc’s en de nieuwsgierige blikken over het veel te lage randje van onze plassende buren en blijven ons verbazen over de bomvolle scootertjes en enorme hoeveelheid mensen.

Terwijl wij van de ene verbazing in de andere vallen, bekijken de Chinezen ons voortdurend met veel belangstelling en willen ze dolgraag met deze twee Nederlandse aliens op de foto.

Het Aziatische leven bevalt ons uitstekend en we kijken nu al uit naar het volgende heerlijke gerecht, prachtige tempel of hilarische schouwspel.

Foto's

6e91b.jpg
6e91b.jpg
Backpackgek