Beijing

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Beijing image

Beijing

Beijing
China
Reismoeke

Winters China

Net weer terug uit winters China, meegeweest naar omgeving Shanghai met het Nijmeegs SymfonieOrkest (http://symfonieorkestnijm.hyves.nl/) als gastspeler viool en daarnaast zelf nog een paar dagen Beijing gezien. Vanwege hevige sneeuwval zijn een aantal dagen vakantie misgelopen en wat tijd in Munchen op de kerstmarkt doorgebracht ipv gepland Chengde in de omgeving Beijing. De kerstmarkt was overigens heerlijk knus zie later 1 van mijn tips!.
China in de winter was een heel aparte ervaring. Het was in Beiijng erg koud -13 graden celcius maar het was heerlijk om lange afstanden in de stad te kunnen wandelen, dit is in de zomer vanwege hitte en smog niet mogelijk. Verbazend om te zien hoe het buitenleven op straat ook in de winter doorgaat, met name in de hutongs. Dikke jassen aan en handschoenen ook het Mahjongspel gaat gewoon door. Ook in de parken wordt Tai Chi beoefend.
Bezocht heb ik: het zomerpaleis, ettelijke tempels o.a. Lamatempel, De Muur, hutongs en vele vele restaurantjes. Hoogtepunt was het bijwonen van een KungFu show, zowel qua muziek als performance op briljant hoog niveau. Dus er volgen nog wat ips!
Shanghai en omgeving wat milder klimaat en een druk schema met repetites en uitvoeringen. Diverse keren om 6 uur opgestaan om nog wat foto's te kunnen schieten. De stad Nanjing vond ik een hoogtepunt in de omgeving Shanghai, hier slechts 1 nacht doorgebracht.