Beijing Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Paleis Qing dynastie geopend

Gepubliceerd: 17 aug 2008 0
Beijing gooit na een twee jaar durende restauratie de deuren open van het onderkomen van Prins Gong van de Qing-dynastie. Het is het grootste en best bewaard gebleven koninklijke gebouw uit het Qing tijdperk.
Door: evanruiten
Ben je toevallig in Beijing voor de Olympische Spelen dan moet je absoluut een bezoekje brengen aan het imposante bouwwerk. Gebouwd in 1776 is het Prince Gong Residence een van de slechts twintig overgebleven koninklijke onderkomens. Vroeger lagen er driehonderd verspreid over heel China.

Oude Chinese architectuur
Het onderkomen is een prachtig voorbeeld van de oude Chinese architectuur, met secuur beschilderd houtsnijwerk. Het huis bestaat uit verschillende woonruimtes en thema-tuinen compleet met kunstmatige meren en heuvels. De tuinen waren in 1988 al toegankelijk voor publiek en werden binnen no time een populaire toeristische trekpleister. Na de restauratie kunnen bezoekers nu ook foto's, documenten, antieke meubelen, koninklijke mode en porselein van de Qing-dynastie bewonderen.

Niet alles tentoongesteld
Maar lang niet alles is tentoongesteld. Het grootste gedeelte van de meubels en schatten zijn namelijk in de afgelopen honderd jaar in beslag genomen of verkocht. Ongeveer tweeduizend stukken worden bewaard in buitenlandse musea. De beheerders van het paleis van prins Gong proberen nu een gedeelte terug te kopen.

Oorspronkelijk privé-verblijf
Oorspronkelijk was het onderkomen gebouwd door keizer Qianlong van de Qing-dynastie en diende het als privé-verblijf van een van zijn ministers. Uiteindelijk werd het doorgegeven aan prins Gong. De prins mocht zeventig jaar van zijn huis genieten voordat hij het moest overdragen aan de katholieke kerk. In de daarop volgende jaren hebben verschillende universiteiten en een muziekacademie er gezeten. Ook een fabriek voor airconditioning zat er nog een tijdje gevestigd. In 2006 maakten de bewoners plaats voor de restauratie.

Kosten
Een kaartje voor het museum kost €2,95 tijdens de proefperiode. Na een jaar zal de prijs worden opgeschroefd naar €3,95. Met het kaartje kun je zowel de tuinen als het paleis bezichtigen.

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Meer Beijing artikelen

Zonder visum naar Shanghai en Beijing

Vanaf 1 januari hoef je tijdens een lange overstop op Shanghai of Beijing, niet meer op het vliegveld te blijven wachten. Vanaf dan hebben 45 landen, waaronder Nederland, vrij toegang om de steden voor 72 uur te bezoeken.

Vanaf 1 januari hoef je tijdens een lange overstop op Shanghai of Beijing, niet meer op het vliegveld te blijven wachten. Vanaf dan hebben 45 landen,...

Beijing - door de ogen van locals

Nu de olympische vlam gedoofd is en de grote toeristenmassa’s huiswaarts zijn gekeerd, is dit hét uitgelezen moment om Beijing te bezoeken. De ruim vijftien miljoen inwoners van de hoofdstad van China zijn beretrots op hun metropool, die zich ook buiten de olympische buurt in razend tempo ontpopt al...

Nu de olympische vlam gedoofd is en de grote toeristenmassa’s huiswaarts zijn gekeerd, is dit hét uitgelezen moment om Beijing te bezoeken. De ruim vi...

Door: evanruiten
Nog altijd smog in Beijing

Enkele uren voor de officiële opening van de Olympische Spelen is het Beijing niet gelukt om de smogproblemen onder controle te krijgen. Ondanks rigoureuze maatregelen is de luchtkwaliteit nog steeds ver onder de maat.

Enkele uren voor de officiële opening van de Olympische Spelen is het Beijing niet gelukt om de smogproblemen onder controle te krijgen. Ondanks rigou...