Beijing Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Nog altijd smog in Beijing

Gepubliceerd: 08 aug 2008
0

Enkele uren voor de officiële opening van de Olympische Spelen is het Beijing niet gelukt om de smogproblemen onder controle te krijgen. Ondanks rigoureuze maatregelen is de luchtkwaliteit nog steeds ver onder de maat.

De concentratie van fijn stof bedraagt rond het stadion meer dan 360 microgram per kubieke meter en op sommige plaatsen in de metropool zelfs 1880 microgram. In de westerse wereld wordt er vanaf waarden van 200 al gesproken van erg zware smog. Mensen met astma, zieken en bejaarden wordt geadviseerd binnen te blijven en zware inspanningen worden afgeraden.

Dertien miljard
China heeft maar liefst dertien miljard euro aan het smogprobleem besteed. Het organisatiecomité van de Spelen nam verschillende maatregelen om de luchtkwaliteit te verbeteren. Zo werd de helft van het totale aantal auto's van de weg gehaald, werden bouwprojecten stilgelegd en sloten vervuilende fabrieken in Beijing en omliggende provincies hun deuren.

Geen grote problemen
Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) denkt dat de smog niet tot grote problemen zal leiden tijdens het sportspektakel. Volgens het Comité moeten de atleten meer rekening houden met de hitte en de hoge luchtvochtigheid.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer China artikelen
Reisnieuws
Door: Tom Aussems
Stap in de auto en ga! 3x Avontuurlijkste autoreizen

24 jan 2017, Amazon Adventures zet avontuurlijke autoreizen uit aan of náár de andere kant van de wereld. Nieuw is de Transasia Classic, van Amsterdam naar China en terug! Om je een idee te geven… Dit staat er op de planning.

1
Video
Video: De Trans-Siberische spoorlijn in drie minuten

06 mei 2016, De Trans-Siberische spoorlijn is met 9289 kilometer aan treinrails een van de langste spoorlijnen ter wereld. Vanuit Moskou reis je dwars door Siberië en kun je zelfs naar Mongolië en China. De volgende video van filmmaker Stanislas Giroux laat ...

0
Reisnieuws
Door: Joyce Berg
Zonder visum naar Shanghai en Beijing

18 dec 2012, Vanaf 1 januari hoef je tijdens een lange overstop op Shanghai of Beijing, niet meer op het vliegveld te blijven wachten. Vanaf dan hebben 45 landen, waaronder Nederland, vrij toegang om de steden voor 72 uur te bezoeken.

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.