Beijing Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Hotelkamers Beijing tien keer zo duur

Gepubliceerd: 10 mrt 2008
0

Wie graag nog een hotelkamer in Beijing wil boeken tijdens de Olympische Spelen, moet daarvoor flink wat yuans neertellen. Dat zegt de grootste online aanbieder van hotelkamers in China.

Veel hotels zijn in verband met de Spelen helemaal volgeboekt. Voor de overgebleven kamers worden torenhoge prijzen gevraagd. Sommige hotelkamers kosten vier tot tien keer zoveel als normaal. Zo moet je tijdens de Spelen voor een nachtje in een deluxe suite van het vijfsterrenhotel Kunlun niet 117 maar 1097 euro neertellen. Een standaard kamer in het goedkopere Holiday Inn Central Plaza gaat van 64 euro per nacht naar 330 euro.

Niet alle hotels hebben hun Olympische prijzen al kenbaar gemaakt. Dit om de 'fout' van Athene 2004 te voorkomen. Toen werden bezoekers afgeschrikt door de hoge prijzen en moesten hotels alsnog inbinden om lege kamers gevuld te krijgen.

Wie tot het laatste moment wacht met boeken, zal aangewezen zijn op de duurste kamers. Beijing verwacht in augustus ongeveer 500.000 toeristen uit zowel binnen- als buitenland te ontvangen.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer China artikelen
Reisnieuws
Door: Tom Aussems
Stap in de auto en ga! 3x Avontuurlijkste autoreizen

24 jan 2017, Amazon Adventures zet avontuurlijke autoreizen uit aan of náár de andere kant van de wereld. Nieuw is de Transasia Classic, van Amsterdam naar China en terug! Om je een idee te geven… Dit staat er op de planning.

1
Video
Video: De Trans-Siberische spoorlijn in drie minuten

06 mei 2016, De Trans-Siberische spoorlijn is met 9289 kilometer aan treinrails een van de langste spoorlijnen ter wereld. Vanuit Moskou reis je dwars door Siberië en kun je zelfs naar Mongolië en China. De volgende video van filmmaker Stanislas Giroux laat ...

0
Reisnieuws
Door: Joyce Berg
Zonder visum naar Shanghai en Beijing

18 dec 2012, Vanaf 1 januari hoef je tijdens een lange overstop op Shanghai of Beijing, niet meer op het vliegveld te blijven wachten. Vanaf dan hebben 45 landen, waaronder Nederland, vrij toegang om de steden voor 72 uur te bezoeken.

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.