Beijing Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Hotelkamers Beijing tien keer zo duur

Gepubliceerd: 10 mar 2008 0
Wie graag nog een hotelkamer in Beijing wil boeken tijdens de Olympische Spelen, moet daarvoor flink wat yuans neertellen. Dat zegt de grootste online aanbieder van hotelkamers in China.
Door: evanruiten
Veel hotels zijn in verband met de Spelen helemaal volgeboekt. Voor de overgebleven kamers worden torenhoge prijzen gevraagd. Sommige hotelkamers kosten vier tot tien keer zoveel als normaal. Zo moet je tijdens de Spelen voor een nachtje in een deluxe suite van het vijfsterrenhotel Kunlun niet 117 maar 1097 euro neertellen. Een standaard kamer in het goedkopere Holiday Inn Central Plaza gaat van 64 euro per nacht naar 330 euro.

Niet alle hotels hebben hun Olympische prijzen al kenbaar gemaakt. Dit om de 'fout' van Athene 2004 te voorkomen. Toen werden bezoekers afgeschrikt door de hoge prijzen en moesten hotels alsnog inbinden om lege kamers gevuld te krijgen.

Wie tot het laatste moment wacht met boeken, zal aangewezen zijn op de duurste kamers. Beijing verwacht in augustus ongeveer 500.000 toeristen uit zowel binnen- als buitenland te ontvangen.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Meer Beijing artikelen

Zonder visum naar Shanghai en Beijing

Vanaf 1 januari hoef je tijdens een lange overstop op Shanghai of Beijing, niet meer op het vliegveld te blijven wachten. Vanaf dan hebben 45 landen, waaronder Nederland, vrij toegang om de steden voor 72 uur te bezoeken.

Vanaf 1 januari hoef je tijdens een lange overstop op Shanghai of Beijing, niet meer op het vliegveld te blijven wachten. Vanaf dan hebben 45 landen,...

Beijing - door de ogen van locals

Nu de olympische vlam gedoofd is en de grote toeristenmassa’s huiswaarts zijn gekeerd, is dit hét uitgelezen moment om Beijing te bezoeken. De ruim vijftien miljoen inwoners van de hoofdstad van China zijn beretrots op hun metropool, die zich ook buiten de olympische buurt in razend tempo ontpopt al...

Nu de olympische vlam gedoofd is en de grote toeristenmassa’s huiswaarts zijn gekeerd, is dit hét uitgelezen moment om Beijing te bezoeken. De ruim vi...

Door: evanruiten
Paleis Qing dynastie geopend

Beijing gooit na een twee jaar durende restauratie de deuren open van het onderkomen van Prins Gong van de Qing-dynastie. Het is het grootste en best bewaard gebleven koninklijke gebouw uit het Qing tijdperk.

Beijing gooit na een twee jaar durende restauratie de deuren open van het onderkomen van Prins Gong van de Qing-dynastie. Het is het grootste en best...