Hotelkamers Beijing tien keer zo duur image
Jan-Petra

Hotelkamers Beijing tien keer zo duur

Wie graag nog een hotelkamer in Beijing wil boeken tijdens de Olympische Spelen, moet daarvoor flink wat yuans neertellen. Dat zegt de grootste online aanbieder van hotelkamers in China.

Veel hotels zijn in verband met de Spelen helemaal volgeboekt. Voor de overgebleven kamers worden torenhoge prijzen gevraagd. Sommige hotelkamers kosten vier tot tien keer zoveel als normaal. Zo moet je tijdens de Spelen voor een nachtje in een deluxe suite van het vijfsterrenhotel Kunlun niet 117 maar 1097 euro neertellen. Een standaard kamer in het goedkopere Holiday Inn Central Plaza gaat van 64 euro per nacht naar 330 euro.

Niet alle hotels hebben hun Olympische prijzen al kenbaar gemaakt. Dit om de 'fout' van Athene 2004 te voorkomen. Toen werden bezoekers afgeschrikt door de hoge prijzen en moesten hotels alsnog inbinden om lege kamers gevuld te krijgen.

Wie tot het laatste moment wacht met boeken, zal aangewezen zijn op de duurste kamers. Beijing verwacht in augustus ongeveer 500.000 toeristen uit zowel binnen- als buitenland te ontvangen.