Beijing Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Beijing wil niet te kak gezet worden

Gepubliceerd: 07 mrt 2008
0

Beijing gaat in de aanloop naar de Olympische Spelen een grote schoonmaak houden. Alle openbare toiletten in de stad worden gereinigd.

Beijing heeft de meeste openbare toiletten ter wereld. Met 5.174 wc's steekt de stad andere metropolen als New York, Londen en Tokio naar de kroon. Helaas heeft China een reputatie hoog te houden als het om smerige toiletten gaat – de sanitaire voorzieningen zijn vaak niet meer dan een stinkend gat in de grond. Daar zijn de Chinezen nu zelf ook achter gekomen. Het Olympisch Comité dringt aan op een grote schoonmaak in Beijing voordat de Spelen in augustus beginnen.

Het grootste openbare toilet ter wereld is ook in China te vinden. Die staat niet in Beijing maar in een toeristenwijk van de stad Chiongging. Het is een gebouw van drie verdiepingen met meer dan duizend toiletten op 3000 vierkante meter. Alles in Egyptische stijl en met rustgevende muziek. Gebruikers kunnen zelfs tv kijken.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer China artikelen
Reisnieuws
Door: Tom Aussems
Stap in de auto en ga! 3x Avontuurlijkste autoreizen

24 jan 2017, Amazon Adventures zet avontuurlijke autoreizen uit aan of náár de andere kant van de wereld. Nieuw is de Transasia Classic, van Amsterdam naar China en terug! Om je een idee te geven… Dit staat er op de planning.

1
Video
Video: De Trans-Siberische spoorlijn in drie minuten

06 mei 2016, De Trans-Siberische spoorlijn is met 9289 kilometer aan treinrails een van de langste spoorlijnen ter wereld. Vanuit Moskou reis je dwars door Siberië en kun je zelfs naar Mongolië en China. De volgende video van filmmaker Stanislas Giroux laat ...

0
Reisnieuws
Door: Joyce Berg
Zonder visum naar Shanghai en Beijing

18 dec 2012, Vanaf 1 januari hoef je tijdens een lange overstop op Shanghai of Beijing, niet meer op het vliegveld te blijven wachten. Vanaf dan hebben 45 landen, waaronder Nederland, vrij toegang om de steden voor 72 uur te bezoeken.

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.