Beijing Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Grootste reuzenrad ter wereld

Gepubliceerd: 10 nov 2007
0

In de aanloop naar de Olympische Spelen in 2008 is Beijing begonnen aan de bouw van het grootste reuzenrad ter wereld. Het Grote Rad van China wordt 208 meter hoog. Het reuzenrad in Londen, The London Eye, is met 135 meter dan niet langer de hoogste.

Terwijl de strijd tegen de dikke smog die de stad teistert doorgaat, lijkt er in Beijing geen einde te komen aan de Olympische koorts: sinds 2000 hebben 3.500 Chinese baby's de naam Ao Yun (een afkorting voor Olymische Spelen) gekregen. Nu wil de stad het grootste rad ooit bouwen. Kosten? Een slordige zeventig miljoen euro.

Helaas is de bouw van het rad niet op tijd klaar voor de Spelen; vanaf 2009 kun je voor tien euro een ritje maken. Ondanks de hoogte is een spectaculair uitzicht voorlopig niet gegarandeerd, want de smog in de stad beperkt het zicht op slechte dagen tot een paar honderd meter. Stephen Matter, projectleider, is positief en gelooft dat de stad in staat is de lucht schoon te krijgen. Zo niet, dan heb je bovenaan het rad misschien het geluk een frisse neus te scheppen omdat je boven de smog hangt.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer China artikelen
Reisnieuws
Door: Tom Aussems
Stap in de auto en ga! 3x Avontuurlijkste autoreizen

24 jan 2017, Amazon Adventures zet avontuurlijke autoreizen uit aan of náár de andere kant van de wereld. Nieuw is de Transasia Classic, van Amsterdam naar China en terug! Om je een idee te geven… Dit staat er op de planning.

1
Video
Video: De Trans-Siberische spoorlijn in drie minuten

06 mei 2016, De Trans-Siberische spoorlijn is met 9289 kilometer aan treinrails een van de langste spoorlijnen ter wereld. Vanuit Moskou reis je dwars door Siberië en kun je zelfs naar Mongolië en China. De volgende video van filmmaker Stanislas Giroux laat ...

0
Reisnieuws
Door: Joyce Berg
Zonder visum naar Shanghai en Beijing

18 dec 2012, Vanaf 1 januari hoef je tijdens een lange overstop op Shanghai of Beijing, niet meer op het vliegveld te blijven wachten. Vanaf dan hebben 45 landen, waaronder Nederland, vrij toegang om de steden voor 72 uur te bezoeken.

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.