Beijing

Grootste reuzenrad ter wereld image
Grootste reuzenrad ter wereld image Grootste reuzenrad ter wereld image
thierry

Grootste reuzenrad ter wereld

In de aanloop naar de Olympische Spelen in 2008 is Beijing begonnen aan de bouw van het grootste reuzenrad ter wereld. Het Grote Rad van China wordt 208 meter hoog. Het reuzenrad in Londen, The London Eye, is met 135 meter dan niet langer de hoogste.

Terwijl de strijd tegen de dikke smog die de stad teistert doorgaat, lijkt er in Beijing geen einde te komen aan de Olympische koorts: sinds 2000 hebben 3.500 Chinese baby's de naam Ao Yun (een afkorting voor Olymische Spelen) gekregen. Nu wil de stad het grootste rad ooit bouwen. Kosten? Een slordige zeventig miljoen euro.

Helaas is de bouw van het rad niet op tijd klaar voor de Spelen; vanaf 2009 kun je voor tien euro een ritje maken. Ondanks de hoogte is een spectaculair uitzicht voorlopig niet gegarandeerd, want de smog in de stad beperkt het zicht op slechte dagen tot een paar honderd meter. Stephen Matter, projectleider, is positief en gelooft dat de stad in staat is de lucht schoon te krijgen. Zo niet, dan heb je bovenaan het rad misschien het geluk een frisse neus te scheppen omdat je boven de smog hangt.

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Beijing thumbnail

Beijing

Highlight #3
van China
De Chinese hoofdstad is een prachtige plek om in contact te komen met de Chinese cultuur. Je vindt h...
7.4
7
reviews
Populaire highlights van China
Toon meer highlights