Beijing Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Going Dutch gaat naar Beijing

Gepubliceerd: 10 okt 2007
0

Aanstaande zaterdag vindt het eerste officiële Going Dutch evenement plaats in de Jaap Eden Baan te Amsterdam. Going Dutch is een groep van veertig avonturiers die in juni 2008 met een oranje karavaan van voertuigen naar de Olympische Spelen in Beijing afreist.

In een oranje stadsbus, die wordt gevolgd door meer dan twintig oranje voertuigen, reizen de leden van Going Dutch door minstens veertien landen naar de Olympische Spelen in Beijing. Ze willen de sporters steunen, maar ook zoveel mogelijk geld inzamelen voor het goede doel Right To Play. Aanstaande zaterdag in de Jaap Eden Baan begint de inzamelingsactie al, schaatsers moeten dan het eerste sponsorgeld binnenhalen voor Right to Play.

De leden van het Going Dutch Team streven er naar de mooiste reis van hun leven te maken. Hun doelstelling: onder meer de sport stimuleren, omdat ze er heilig van overtuigd zijn dat het verschillende culturen nader tot elkaar brengt. Alle deelnemers aan de trip nemen zelf de organisatie van de reis op zich.

Right To Play werkt in ontwikkelingslanden over de hele wereld. Hun medewerkers worden ingezet in vluchtelingenkampen, bij het werken met voormalig kindsoldaten en bij kinderen die hun ouders zijn verloren door hiv of aids.

Meer informatie is te vinden op www.amsterdambeijing.com

deel dit artikel met je vrienden:
Meer China artikelen
Reisnieuws
Door: Tom Aussems
Stap in de auto en ga! 3x Avontuurlijkste autoreizen

24 jan 2017, Amazon Adventures zet avontuurlijke autoreizen uit aan of náár de andere kant van de wereld. Nieuw is de Transasia Classic, van Amsterdam naar China en terug! Om je een idee te geven… Dit staat er op de planning.

1
Video
Video: De Trans-Siberische spoorlijn in drie minuten

06 mei 2016, De Trans-Siberische spoorlijn is met 9289 kilometer aan treinrails een van de langste spoorlijnen ter wereld. Vanuit Moskou reis je dwars door Siberië en kun je zelfs naar Mongolië en China. De volgende video van filmmaker Stanislas Giroux laat ...

0
Reisnieuws
Door: Joyce Berg
Zonder visum naar Shanghai en Beijing

18 dec 2012, Vanaf 1 januari hoef je tijdens een lange overstop op Shanghai of Beijing, niet meer op het vliegveld te blijven wachten. Vanaf dan hebben 45 landen, waaronder Nederland, vrij toegang om de steden voor 72 uur te bezoeken.

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.