Zo eet je voor een habbekrats in een Michelinrestaurant image
Lkoedam

Zo eet je voor een habbekrats in een Michelinrestaurant

Wat schreeuwt nu meer ‘luxe for less’ dan voor een appel en een ei eten in een Michelinrestaurant? Daarom staken wij op de redactie de koppen bijeen en delen we onze beste budgettips voor een diner in een chique restaurant. Zo schuif je al vanaf € 22 aan voor een driegangendiner in Spanje, en snoep je vanaf één euro een Michelinhapje in Azië.



Het Baskische Singular is een van onze favoriete restaurants (Foto: Tim Bilman © Columbus Travel)



Hier eet je voor een spotprijs:




  • Topchef Iñigo Lavado is een van de beste chefs van Spaans Baskenland. In zijn restaurant Singular in Irun eet je al een vastgesteld driegangenmenu voor € 22.

  • Lima London is het enige Peruaanse Michelinrestaurant in Londen. Voor € 27 kun je er genieten van een driegangenlunch en voor  € 37 van een zesgangenweekendbrunch.

  • Een Italiaanse driegangenmaaltijd in het eveneens in Londen gelegen sterrenrestaurant Murano kost je normaal € 71, maar tijdens lunchtijd slechts € 36 voor een vastgesteld menu. 

  • Als jij wél de luxe wilt van eten van Michelin-kwaliteit, maar niet het volle pond wilt betalen, zul je moeten uitwijken naar Hongkong. Tim Ho Wan in het street food district Sham Shui Po is namelijk officieel het goedkoopste Michelinrestaurantje ter wereld. Je eet er al een sterrenmaaltijd voor één euro.



Met deze 4 tips eet je goedkoop in een Michelinrestaurant





Het Baskische Singular is een van onze favoriete restaurants (Foto: Tim Bilman © Columbus Travel)



1. Ga laat in de avond



Over het algemeen bieden restaurants je ná de reguliere etenstijden met alle liefde een tafeltje, een dessert en een kopje cappuccino aan. Combineer dit met een theatervoorstelling en je luxueuze avondje kan niet meer stuk.



2. Ga voor een vastgesteld menu



De meeste restaurants bieden speciale dinerdeals aan, zoals een vooraf bepaald brunch menu of speciaal driegangendiner tegen een gunstig tarief. Houd Facebook, de website of borden op de stoep in de gaten voor aankondigingen.



3. Ga tijdens de lunch



Rond het middaguur eet je in veel restaurants á la carte, maar dan tegen een lager tarief. De chef-kok  en de gerechten zijn hetzelfde, maar de prijs is lager.



4. Ga tijdens de Restaurantweken



Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland vinden Restaurantweken plaats. De Restaurantweken in o.a. LondenBerlijn, New York, Wenen, Singapore en heel Frankrijk zijn echter alweer voorbij. Kijk voor de volgende editie op de respectievelijke websites.