Vertraagde Chinezen boos image
Jan-Petra

Vertraagde Chinezen boos

Gecrashte computers en kapotte bureaus zijn het resultaat van de woede van Chinese vliegtuigpassagiers. Ze waren zo boos dat ze vertraging hadden dat ze hun frustraties uitten op het materiaal van een luchthaven in het zuidwesten van China.

De passagiers hadden overnacht op het vliegveld van Kumming, nadat hun vluchten vanwege het slechte weer waren geannuleerd. Niemand had al die uren ook maar een moment naar hun omgekeken, zo meldt het Chinese persbureau Xinhua.

Overnachten in toestellen
Meer dan 170 passagiers, waaronder ook baby's en ouderen moesten de nacht doorbrengen op de luchthaven zelf of in toestellen van luchtvaartmaatschappij China Southern Airlines.

Geweigerd bij hotel
De gedupeerden waren naar een hotel vertrokken waar ze zouden kunnen overnachten, maar daar werden ze niet binnen gelaten. De emoties liepen hierdoor dusdanig hoog op dat de passagiers weer terugkeerden naar het vliegveld en hier vernielingen aanrichtten en met de politie vochten.

Geweld op luchthavens
Frustraties over mysterieuze vertragingen, omleidingen en annuleringen leiden op luchthavens in China vaker tot geweld. Al eerder wilden woedende passagiers vliegtuigen bestormen. De politie moest er aan te pas komen om ze te kalmeren. Ook zijn er gevallen bekend van passagiers die na een vertraagde aankomst uit protest in het vliegtuig bleven zitten.