China stuurt hotels op image
Tammy85

China stuurt hotels op

Bezoekers van de Olympische Spelen van 2012 in Londen kunnen logeren in kant-en-klare hotels, zogeheten prefabs, die gemaakt zijn in China.

Bouwpakketten
De grote bouwpakketten voor hotels met ieder 120 kamers zullen in of bij de Britse hoofdstad geplaatst worden om zo de stroom bezoekers van de Spelen onder te kunnen brengen. Hierna zullen de hotels weer 'gewoon' afgebroken en opgeborgen worden totdat ze nodig zijn voor een ander groot evenement.

Goedkoop overnachten
De prefab hotels kunnen in een kwart van de normale bouwtijd neergezet worden en de kosten zijn slechts tien procent van wat een normaal hotel zou kosten. Hierdoor kan ook de prijs van een kamer laag gehouden worden. Het eerste recyclebare hotel zal komende maand al open gaan in Uxbridge. Kamers kosten er slechts 22 euro per nacht.

Beijing
Dat is een stuk goedkoper dan wat je nu betaalt voor een hotelkamer in Beijing! Veel hotels waren maanden geleden al volgeboekt en voor de overige kamers moet je abnormaal hoge prijzen betalen, gemiddeld vier tot tien keer zoveel als normaal.