Fietsen in Azië image
Lkoedam

Fietsen in Azië

Één jaar lang fietsten Steven Geirnaert en zijn vriendin Heidi Renwa dwars door Azië. Eindbestemming: Sjanghai. Uit hun twintigduizend kilometer lange reis herleven ze de heftigste momenten. Plus: tips voor de mooiste Aziatische fietsroutes die jijzelf kunt ontdekken.







Turkije, Iran, India, China



Je wordt er moe en nat van. Je vervloekt de constante hellingen. Je huilt mee met tegenwind. Je vingers raken bevroren. Nee, fietsen in Azië is niet altijd een pretje. En toch ... al fietsend zit je midden in de oprechte schoonheid van het platteland of de euforie van het hooggebergte. En hoewel je telkens een vreemde bent, leef je tussen de lokale bevolking. Telkens weer ontdek je, buiten de platgetreden paden, het echte land.



Niets weegt op tegen het gevoel van vrijheid elke dag. Hoera, we kunnen overal naartoe! Op elk kruispunt kun je opnieuw kiezen. De zee of de bergen? Dat zorgt voor een absoluut zalig leeg hoofd. Geen enkele zorg, geen nine-to-five of sociale verplichtingen. Dat maakt reizen met de fiets zo verslavend. Sterker nog, voor ons bestaat er geen andere manier meer. Zo veel is duidelijk na twintigduizend kilometer door Azië te hebben gefietst. Op de volgende pagina’s hebben we een greep gemaakt uit onze reiservaringen. Het is geen perfect chronologisch overzicht van alle gebeurtenissen, maar een selectie van indrukken en foto’s waar onze liefde voor fotografie, geschiedenis, geografie en koken in doorsijpelt. Evenmin is het een handboek alleen voor fietsers, maar toch hopen we je te inspireren om ook met de fiets erop uit te trekken! (...)



Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 29



Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is.