West Cambodja beste reistijd

Het weer in West West Cambodja

Op reis wil je natuurlijk goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor West West Cambodja te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in West West Cambodja? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen: op regen of zonneschijn en of het er koud of warm is. Zo ga je altijd voorbereid op reis en vermijd je de regentijd.

 

Beste reistijd voor West West Cambodja

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in West CambodjaMei t/m oktober is moessontijd in West Cambodja en dat betekent een grote kans op overstromingen in Phnom Penh en rond juli en augustus ook in de andere gebieden. Je droge reisdagen plan je tussen november en april.

Reisadvies
Voor West Cambodja geldt een positief reisadvies, maar wees waakzaam.

Feestdagen
7 januari Dag van de Overwinning, 30 maart West Cambodjaans Nieuwjaar, 9 november Onafhankelijkheidsdag, 25 t/m 27 november Bonn Om Touk Waterfestival.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.

 

Informatie over West Cambodja

Beste foto's & tips van West Cambodja

'378827' door wisseschout '378827' door wisseschout

CambodjaWest Cambodja

CambodjaWest Cambodja

Hallo mevrouw op de..

wisseschout

Hallo mevrouw op de fiets. Ik was eerst heel erg enthousiast aan het roepen naar je maar toen je ze dichterbij kwam was ik toch wel een beetje onder de indruk, en wilde ik nog wel zwaaien maar dat was best een beetje eng hoor.

'277039' door riknikele '277039' door riknikele

CambodjaWest Cambodja

CambodjaWest Cambodja

Groen Cambodja

riknikele

Tot nu toe plaatste ik vooral groene foto's van Noord-Laos, maar in Cambodja was deze kleur ook goed vertegenwoordigd! In Battambang hebben we een fiets gehuurd en de omgeving ontdekt, wat echt schitterend was. Hier was een man bezig met een geinproviseerde ossenkar en zijn kroost was wat aan het spelen, je ziet ze rechts. Ze vonden het schitterend dat we even kwamen kijken!

'460515' door tjo '460515' door tjo

CambodjaWest Cambodja

CambodjaWest Cambodja

Doorleefd

tjo

Dat deze vrouw de tijd van Pol Pot heeft meegemaakt, met alle ellende van dien, is van haar gezicht af te lezen. De mensen leven langzaam weer op met een goede hoop op de toekomst van een beter leven in een welvarender land.

Laat kaart zien