Tonle Sap vaccinatie

Ga je op reis naar Tonle Sap, dan is het goed je op de hoogte te stellen van de geadviseerde vaccinaties Tonle Sap. Voor veel landen zijn reizigersvaccinaties een must. De meest voorkomende gevaarlijke ziektes die je op kan lopen en gedeeltelijk met inentingen of medicijnen tegen kunt gaan zijn:

Buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, malaria, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts).

Komen een van deze ziektes voor in Tonle Sap en met name in welke gebieden? Het vaccinatie advies Tonle Sap kan namelijk van gebied tot gebied in Tonle Sap verschillen en in veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat, zoals soms het geval is bij malaria.

Welke reisvaccinaties Tonle Sap nodig zijn in jouw specifieke geval, kan je het best bespreken met jouw (reizigersgeneeskundige) huisarts of een vaccinatiekliniek.

Actueel vaccinatie advies

Zie hier het actuele advies over vaccinaties Tonle Sap.  

Informatie over Tonle Sap

Beste foto's & tips van Tonle Sap

'458970' door wisseschout '458970' door wisseschout

CambodjaTonle Sap

CambodjaTonle Sap

Waterworld

wisseschout

In de film Waterworld moeten de mensen zien te overleven op het water nadat de gesmolten ijskap alles onder water heeft gezet. Ook op het Tonle Sap meer proberen de mensen te overleven op het water. Dat betekend b.v behalve veel reizen per boot, ook een drijvend groeten tuintje en drijvende varkens en kippenhokken.

'444272' door eabraas '444272' door eabraas

CambodjaTonle Sap

CambodjaTonle Sap

Drijvend dorp

eabraas

Het Tonlé Sap meer staat vooral bekend om de bevolking die hier in drijvende hutjes woont. Met de tuk tuk ben ik van Siem Reap naar het meer gereden (wat overigens een goede manier is om het leven langs de weg en het water te bekijken) en vervolgens heb ik per boot het drijvende dorp bezocht. De mensen leven voornamelijk van de visvangst, de handel vanuit hun boten en de toeristen. Ik werd erg getroffen door de enorme en schrijnende armoede.

'506188' door wisseschout '506188' door wisseschout

CambodjaTonle Sap

CambodjaTonle Sap

Met een wel erg grote

wisseschout

Vooral de erg grote motor in deze "varende mand" viel mij op. Ga je van Siem Reap verder neem dan beslist de boot naar Battambang over het Tonle Sap meer. Dat is zitten en genieten.

Laat kaart zien