Sihanoukville

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sihanoukville image

6-13 januari: Zon, Zee, Sihanoukville

Sihanoukville
Cambodja
Montsemario

6-13 januari: Zon, Zee, Sihanoukville

Op 6 januari hebben we de bus genomen naar Sihanoukville. Als je net Sihanoukville binnenkomt is het net of je LLoret de Mar binnenkomt. Maar dit is niet onze bedoeling. We gaan eerst even anderhalve dag bijkomen op het mooiste, verste en minst drukke strand van deze badplaats: Otres Beach. Het strand dichtbij onze guesthouse is niet spectaculair mooi, maar een eindje wandelen naar het verste eind van het strand maakt de ervaring wat exclusiever. Wat heerlijk om te laten doordringen dat het pas 6~7 januari is en wij heerlijk op het strand liggen. Dit bevalt zo goed dat wij ons hebben voorgenomen dit vaker te doen (het midden in de winter op een warm oord te genieten)! Wat opvalt aan onze reis vanuit het centrum van Sihanoukville naar Otres Beach is de enorme armoede die hier is. Vreemd genoeg rijd je dwars door arme sloppenwijken om op een paar meter afstand de eerste resorts te vinden, heel bizar!
Na heerlijk bijgekomen te zijn op Otres Beach vertrekken we op 8 januari naar het paradijs: het eiland Koh Rong. Na een boottochtje van 2,5 uur komen we aan bij ons resort op Palm Beach. We hebben bewust een resort gekozen aan de andere kant van het eiland van waar de meeste mensen heen gaan. In tegenstelling tot dat andere strand waar minstens 20 guesthouses op rij staan en er enorm veel toerisme is, is op 'ons' strand alleen ons resort met maar een paar bungalows. Best exclusief dus, en dat loont. Wat heerlijk rustig! De bungalows zijn basic maar prima, we hebben een bed, musquitonet, badkamer met douche. Electriciteit is hier tussen 18-23 uur en de rest van de dag niet, en wifi is er niet. In plaats daarvan hangt er een bordje: 'No wifi, speak to each other'. We brengen onze dagen hier door met zonnen, zwemmen, in een hangmat hangen en eten en drinken. Wat heerlijk als je grootste zorg het zien van een coconut is, hoog boven in de palmboon, en beseffen dat als'ie valt... Op de eerste dag hebben we een flink eind over het strand gelopen om een nog (!) rustiger stukje strand te vinden. En dat is gelukt, een heel strand voor onszelf. We hebben crabjes gezien en geweldige scholen vissen die af en toe boven de zee springen, fantastisch! We komen hier helemaal tot rust.
Op de boot hierheen hebben we een gezellig Amerikaans gezin ontmoet (Rob, Lori en Jesse) en een Nederlands stel (Tom en Brit) en de avonden in Koh Rong hebben we met hen een gezellig een potje kaarten gespeeld en reiservaringen uitgewisseld onder het genot van een biertje (of twee, drie...).
Na 3 dagen heerlijk genieten, is het weer tijd om terug te gaan naar Otres Beach, voor nog anderhalf dag strand! We krijgen er maar niet genoeg van! 14 januari weer terug naar Phnom Penh; wat is de tijd omgevlogen!

Foto's

ef1f6.jpg
ef1f6.jpg
Montsemario
a505e.jpg
a505e.jpg
Montsemario
a3ac0.jpg
a3ac0.jpg
Montsemario