Sihanoukville reisblogs

Thrilling: smack in the face - verkoopterreur (deel2)

Dominique84 was er (tot 01 aug 2009) Gepost op 11 feb 108 reacties

Gelukkig kwam de Bitse jongen die op het bedje naast ons lag ons te hulp. Hij heeft in een hutje naast de weg waar wij werden omsingeld de tourist police ingeschakeld en wist ons wat te kalmeren. Een eeuwigheid later (voor mijn gevoel) kwam de toerist police en dring de groep die ons omsingeld had en stond te bekijken iets terug en kwam er een man aanlopen. Hij bleek van de tourist police te zijn, maar ik geloofde er niks van. Hij had gewone slonzige kleren aan, kwam te voet en stelde zichzelf niet echt overtuigend voor. Toch zijn we met hem meegegaan, maar hebben wel de Brit gevraagd om mee te gaan als getuige.

De mannen van de tourist police raadden ons aan ons even netjes aan te kleden en we hebben wat spullen omgewisseld in onze tassen. Volgens mij hebben we alle waardevolle spullen meegenomen zodat als de mensen van het dorp erachter kwamen waar we logeerden, ons niet zouden bestelen van waardevolle bezittingen.
Uiteindelijk zijn we met een tuctuc (die we zelf moesten betalen) van het hokje van de tourist police (het leek het meest op een vervallen houten wc-hokje zoals je die in westerns ziet) naar het gewone politiebureau gegaan. Hier konden ze ons niet verder helpen en een uur later zijn we naar de Immigratiepolitie gegaan. Een tolk was niet voorhanden en engels konden ze niet, dus werd onze tuctuc-chauffeur aangewezen als onze gids. Al was zijn engels ook niet erg denderend.

Na lange gesprekken en foto's van mijn wang, de wang van de vrouw en het been van mijn vriend waar de jongen met zijn motorfiets tegenaan was gereden, werd voor ons duidelijk hoe de vork in de steel zat. De vrouw was een illegale Vietnamese en mocht uberhaupt niet werken of verblijven in Sihanoukville. Zij had schuld, mijn vriend had het recht op zelfverdediging, of in dit geval het verdedigen van zijn 'pretty lady'. De mannen van de politie waren blijkbaar onder de indruk van mijn verschijning. Daarnaast werd ons wel duidelijk gemaakt dat die 'crazy lady' het recht niet had om toeristen zo te behandelen.

Uiteindelijk werden we gevraagd om 35 dollar te betalen aan de vrouw, want zij was arm en had vandaag niet kunnen werken. Als we het niet zouden betalen, zou het naar de court gaan... Wij keken elkaar verbaasd aan en bespraken met de tolk dat we dat niet zouden doen. Zij was de aanstichtster van het geheel. Wij hadden al 30 dollar uitgegeven voor kopieen, túctúc, tolk, etc. Onze dag was verpest en ook een deel van onze vakantie. We legden ook uit dat wij dat bedrag ook per dag verdienen (mijn vriend althans wel), we zijn studenten (ik niet, maar om onze situatie aan te dikken hebben we het zo maar gespeeld) en dat we het niet willen betalen om dat we niks fout hebben gedaan (volgens de wet dan, want iemand anders slaan is toch echt NOT DONE, ook mijn vriend niet) en zij moet leren van haar fouten. Het incident heeft ons al genoeg gekost.
Ze proberen het toch nog enkele keren en na een uur onderhandelen vind onze tolk het goed geweest en zegt tegen ons dat we even paspoorten moeten kopieren en dan meteen weggaan. Zo gezegd zo gedaan.

Onze Túctúcdriver/tolk brengt ons terug naar onze hut, waar we z.s.m. omze spullen in onze backpacks proppen en binnen 5 minuten uitgecheckt zijn. Hij heeft ondertussen gezorgd voor een taxi die ons terug zal brengen naar Phnom penh. We willen hier geen minuut langer meer blijven.
Helaas was het vervelende gevoel niet weg met het vervolgen van onze reis. Ik heb nog enkele dagen pijn gehad aan mijn jukbeen en we hebben er een paar dagen over gedaan om weer op andere gedachten te kunnen komen.

Ik zou het bijna iedereen willen afraden om naar dat betreffende strand te gaan. Maar eigenlijk ben ik in de hoop dat (ondanks de berichten van de plaatselijke politie dat dit niet incidenteel gebeurt maar aan de orde van de dag is) andere reizigers betere ervaringen hebben.

We vertellen ons verhaal nog twee keer aan mensen (hoteleigenaren) tijdens onze reis en zij zijn blij met onze reactie en vooral om dat we niet hebben toegegeven met betalen, want het schijnt dat de Cambodjanen op die manier wel vaker toeristen onder dwang willen zetten.
We komen zelfs op de laan naar de tempel Angkor Wat de Britse jongen en zijn vriendin weer tegen en vertellen wat de afloop is geweest. De enige vraag die ons nog rest is: 'Zou de vrouw zijn uitgezet?' Ik denk het niet.

Overigens, ik snap dat dit niet de beste reclame voor Cambodja is, maar dit is puur op het strand Ochheuteal Beach in Sihanoukville gebeurd. De rest van Cambodja is prachtig en absoluut een bezoek waard!!!!! Ga er dus vooral wel heen. Mocht je op safe willen spelen, ga dan niet naar het betreffende strand.

Dominique


P.S. Inmiddels kunnen we er wel alweer om lachen. Op mijn vriends verjaardag stond er opeens een geheimzinnige kist voor de deur... zie foto's. Al moet ik zeggen dat met het schrijven van deze blog wel weer kwade gevoelens van binnen ontwikkeld worden.

Dominique84 Positie 30752 (0 p.) Lid sinds 12-01-2010 Foto's en tips: 95 Blogs: 4 Fans: 1

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
De mysterieuze kist. Let op het detail op de zijkant. Vrienden w
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Emirates Fly: Verrassend goed begin!
1 3
Gepost op 12 februari
Verenigde Arabische Emiraten Dubai
Thrilling: smack in the face - verkoopterreur (deel1)
0 5
Gepost op 11 februari
Cambodja Sihanoukville
Gewoon Zuid-Limburg
0 2
Gepost op 06 februari
Nederland Limburg

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

altijd dat gezeik van die backpackers lui die voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten, zuipen blowen full moon parties als het maar goedkoop is Als er een groep is die de cultuur verpest zijn zij het wel

huubm

Door: huubm • Geplaatst op

Een mooi verhaal, lijkt wel een thriller. Ben het met Grietje eens dat mensen een boterham moeten kunnen verdienen, maar mijns inziens dan wel met respect naar je klant. En dat moeten ze her en der op vakantiebestemmingen nog leren.

droomreis

Door: droomreis • Geplaatst op

Eind goed al goed, voor jullie dan en goed dat jullie niet toegegeven hebben.
Hopelijk komen deze praktijken niet al te vaak voor, want het is idd geen goede reclame en 9 van de 10 menen het wel goed en hebben het ook echt nodig.
Maar wat heeft die kist er nu mee te maken???

GrietBuis

Door: GrietBuis • Geplaatst op

Wat een verhaal zeg! In Sihanoukville waren de verkopers inderdaad opdringerig maar met de souvenirs verkopende kinderen hebben we toch ook wel veel plezier gehad toen ze merkten dat we echt niets wilden. Spelletjes gedaan, gesprekjes gevoerd (met handen & voeten), grapjes gemaakt en uiteindelijk kregen we als dank voor een gezellig middag een zelf geknoopte sleutelhanger. Jullie hebben echt de verkeerde persoon getroffen! Ik schrijf dit omdat er ook echt arme mensen proberen een boterham te verdienen door van 's morgens vroeg tot 's avonds laat fruit te verkopen, nagels te vijlen, massages etc. Het zou heel erg zijn als er door een enkele superfoute verkoper niemand meer naar Sihanoukville zou gaan en er hele gezinnen ten onder gaan door de toenemende armoede.

jeannette

Door: jeannette • Geplaatst op

ik vind het zo erg dat zo'n land het voor zichzelf verpest.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.