Siem Reap

'1093401' door neretslok '1093401' door neretslok

CambodjaSiem Reap

CambodjaSiem Reap

Hungry fish

neretslok

'Feed our hurngry fish your dead skin', zo staat er te lezen op deze bak. Een lumineus idee: zet de huidetende visjes in een bak, laat passanten hun voeten er in stoppen, en kassa. Of de voeten er echt mooi van worden weet ik niet. Deze man is er in ieder geval wel van overtuigd of misschien vindt hij het gewoon leuk. In het centrum van de relaxte stad Siem Reap.

'1111513' door Annemijn '1111513' door Annemijn

CambodjaSiem Reap

CambodjaSiem Reap

De vismarkt van Siem.

Annemijn

Als je nog niet uitgekeken bent in Siem Riep zou ik zeker even langs de vismarkt gaan. Vele hotels en mensen op straat kunnen je precies vertellen waar deze zit. Maar ga vooral niet als je niet tegen de geur kan want deze is erg sterk. Het is fantastisch om alle soorten vis en eventueel ook vlees te zien. We hebben zelfs daar nog enorme slangen gezien die verkocht werden en kikkers. Zelf hebben wij daar niks gegeten maar het was wel een unieke ervaring. Je kan daar zeker wat eten en er zijn zat tentjes die graag wat voor je klaar maken. O en als je niet van vis op je been of voet houd , trek dan vooral even een lange broek aan en dichte schoenen want je staat zo dicht op elkaar dat wij meerdere malen vissen tegen onze benen gekregen hebben.

'1106934' door RenevanDerV '1106934' door RenevanDerV

CambodjaSiem Reap

CambodjaSiem Reap

Zegening door monnik.

RenevanDerV

Tijdens mijn reis door zuidoost azie een bezoek aan een lokaal klooster in Siem Reap cambodja. Hier werd een grote familie gezegend met koud water door de monnik wat voor veel blijdschap maar ook spanning voor het koude water zorgde.

'1111525' door Annemijn '1111525' door Annemijn

CambodjaSiem Reap

CambodjaSiem Reap

Natuur bij Kbal spean

Annemijn

Als je in Siem reap bent en je wilt even aan de drukte ontsnappen is het een aanrader om de jungle in te gaan op zoek naar de waterval Kbal Spean. Het is een behoorlijke klim door de jungle maar de dieren die je tegenkomt maken de klim alleen maar makkelijker. Je komt enorm veel vlinders tegen en verschillende soorten reptielen. Ook hebben we veel aapjes gehoord maar helaas niet gezien. Er stond ook een soort speaker die de aapjes met een piepend geluid wegjaagde. Wij kwamen helaas bij een droge waterval aan maar daardoor kon je wel de mooie stenen zien waaruit allemaal figuurtjes gesneden waren. Je kunt hier heerlijk genieten van de rust en de dieren om je heen. Zelf vonden we het wel bijzonder dat wij hier zonder begeleiding mochten rondlopen.