Siem Reap foto's & tips

'495907' door POSJE '495907' door POSJE

CambodjaSiem Reap

CambodjaSiem Reap

Gipsy girls

POSJE

Deze 2 gipsy girls lopen op het einde van de markt met een grote plastic zak over de markt op zoek naar plastic flesjes en lege blikjes. Met een klein beetje Engels wat ze spraken hebben we met hen gecommuniceerd. Ze komen uit een groot gezin en proberen zo hun steentje bij te dragen en de verzamelde spullen te verkopen. Heel vertederend.

'506289' door wisseschout '506289' door wisseschout

CambodjaSiem Reap

CambodjaSiem Reap

Plaats genoeg op deze

wisseschout

Zo kun je ook extra plaats creëren. Je gaat gewoon op je brommer zitten en nodigt nog iemand uit om achterop te zitten. Dan hebben de anderen ook meer plaats. Ze hadden er zelf ook plezier in.

'510943' door travelbag '510943' door travelbag

CambodjaSiem Reap

CambodjaSiem Reap

De natuur gaat zijn..

travelbag

Vlakbij het bekende Ta Phrohm tempelcomplex (de overwoekerde tempel) ligt ook deze tempel. Hij gaat mooi op in zijn omgeving en de natuur gaat lekker zijn gang. Grappig waren de twee kippen die er ineens wat rond stapten.

'495903' door POSJE '495903' door POSJE

CambodjaSiem Reap

CambodjaSiem Reap

Little lady in red

POSJE

Ons hotel ligt een eind buiten het centrum en om de hoek is een lokale markt waar we deze "little lady in red" ontmoeten. Ze is met haar moeder op de markt en helpt met de verkoop.

'519124' door Bart Brouwer '519124' door Bart Brouwer

CambodjaSiem Reap

CambodjaSiem Reap

Motorbike

Bart Brouwer

Hét vervoermiddel in Cambodja is de brommer (of motorbike zoals de locals het noemen). Niet zelden zit er een complete familie op het kleine voertuig, of wordt de brommer gebruikt om marktwaar mee te vervoeren.

'495296' door POSJE '495296' door POSJE

CambodjaSiem Reap

CambodjaSiem Reap

Wachten op klandizie

POSJE

De oude markt in Siem Reap is overdekt en natuurlijk zijn er heel veel souvenirs, goud, zilver en is er van alle prullaria te koop. Je kunt er wel heel lekker eten voor weinig en zoals bij deze dame lekkere curry en sapjes kopen.

'528135' door Fransvdg '528135' door Fransvdg

CambodjaSiem Reap

CambodjaSiem Reap

Een moeilijke wasbeur

Fransvdg

Vanuit Siem Reap heb ik een opvangcentrum voor jonge slachtoffers van landmijnen bezocht. Zij missen één of meerdere ledematen en leren in het opvanghuis van Aki Ra zich zo goed mogelijk te redden. Op deze foto zie je een jongen op één been water pompen om zich zelf en zijn kleren te wassen. Ik heb heel veel respect voor hem en zijn medebewoners daar.

'495185' door POSJE '495185' door POSJE

CambodjaSiem Reap

CambodjaSiem Reap

Warm? Eet een ijsje

POSJE

Misschien een toepasselijke foto met de hitte van vandaag, eet een ijsje. Het geldt ook voor dit meisje die we op de markt in Siem Reap zagen,

'505425' door POSJE '505425' door POSJE

CambodjaSiem Reap

CambodjaSiem Reap

In pyama

POSJE

Het lijkt alsof steeds meer dames in een soort pyama rondlopen, zoals ook kinderen. Tijdens erg warm weer is het natuurlijk lekker luchtig, maar erg charmant is het niet, Voor de kinderen lijkt het alsof ze zo uit bed komen.

'505354' door POSJE '505354' door POSJE

CambodjaSiem Reap

CambodjaSiem Reap

Halal vlees

POSJE

Dichtbij ons hotel is een kleine markt, het is er heel druk en uiteraard van alles te koop. Vlees wordt zonder koeling verkocht, wel worden de vliegen steeds verjaagd. Hier wordt halal vlees verkocht, ze heeft het niet druk, de moslim gemeenschap hier is niet zo groot.

'495383' door POSJE '495383' door POSJE

CambodjaSiem Reap

CambodjaSiem Reap

Oma met kleindochter

POSJE

Een klein marktje dichtbij ons hotel. Hier treffen we deze oma met kleindochter, een groot contrast tussen de uiterlijkheden van beide dames, ze runnen samen een winkeltje bij de markt.

'565356' door Sanderyoho '565356' door Sanderyoho

CambodjaSiem Reap

CambodjaSiem Reap

Ta Prohm tempel

Sanderyoho

Deze tempel vond ik het mooiste in Angkor Wat omdat het bijna is zoals ze het hebben gevonden. Ze hebben een paar dingen gerenoveerd en op sommige plaatsen zijn ondersteunende steigers zichtbaar. Deze tempel geeft echt een 'Indiana Jones' gevoel. Het opent (pas) om 7:30 in de ochtend en er waren circa 50 mensen bij de westpoort op dat moment. Laat je niet weerhouden door het eerste bordje. Je kunt gewoon doorlopen tot aan de ticketcontroleurs om te wachten tot je verder mag. Ik liep snel vooruit, en daardoor kon ik een aantal goede foto's maken zonder mensen erop. Later die dag keerde ik terug met gezin en gids. Veel meer mensen, maar weer met ander licht waardoor de details van de bomen, stenen en bas reliëfs ook mooi uitkwamen.

'539510' door Bart Brouwer '539510' door Bart Brouwer

CambodjaSiem Reap

CambodjaSiem Reap

Metselaar

Bart Brouwer

Een metselaar in Psah Chas (letterlijk "oude markt") in Siem Reap, Cambodja. Toen de man in de gaten kreeg dat ik in het geniep foto's van hem aan het maken was terwijl hij druk bezig was met metselen, stopte hij even met z'n werk om – met metseltroffel in de hand – voor mij te poseren.

'551224' door konne000 '551224' door konne000

CambodjaSiem Reap

CambodjaSiem Reap

Broer en zus

konne000

Tijdens onze reis van Pnomh Penh naar Siem Reap hadden we halverwege een lunchstop. Toen ik even aan de wandel ging, klampten deze twee kids, broertje en oudere zus, mij aan en vroegen om geld! Heb ze dat niet gegeven, maar wel aangeboden dat ze op de foto mochten! Op hun reaktie afgaande was dat nog belangrijker als het geld!

'543059' door Bart Brouwer '543059' door Bart Brouwer

CambodjaSiem Reap

CambodjaSiem Reap

Metselaar II

Bart Brouwer

Een metselaar in Psah Chas (letterlijk "oude markt") in Siem Reap, Cambodja. Toen de goedlachse man in de gaten kreeg dat ik in het geniep foto's van hem aan het maken was terwijl hij druk bezig was met metselen, stopte hij even met z'n werk om – met metseltroffel in de hand – voor mij te poseren.