Ratanakiri beste reistijd

Het weer in Ratanakiri

Op reis wil je natuurlijk goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Ratanakiri te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Ratanakiri? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen: op regen of zonneschijn en of het er koud of warm is. Zo ga je altijd voorbereid op reis en vermijd je de regentijd.

 

Beste reistijd voor Ratanakiri

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in RatanakiriMei t/m oktober is moessontijd in Ratanakiri en dat betekent een grote kans op overstromingen in Phnom Penh en rond juli en augustus ook in de andere gebieden. Je droge reisdagen plan je tussen november en april.

Reisadvies Ratanakiri: is Ratanakiri veilig?
Check de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor een actueel reisadvies en specifieke veiligheidsrisico’s.


Feestdagen
7 januari Dag van de Overwinning, 30 maart Ratanakirians Nieuwjaar, 9 november Onafhankelijkheidsdag, 25 t/m 27 november Bonn Om Touk Waterfestival.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.

 

Informatie over Ratanakiri

Laat kaart zien