Phnom Penh

'1104114' door VerelleSmith '1104114' door VerelleSmith

CambodjaPhnom Penh

CambodjaPhnom Penh

Silver Pagoda (Royal.

VerelleSmith

Van alle steden die we tijdens onze reis naar Azie hebben bezocht stak Phnom Pehn er voor mij niet met kop en schouders bovenuit, maar het bezoek aan de Royal Palace en de Zilveren Pagoda (Wat Preah Keo) vond ik prachtig. Het kwam letterlijk met bakken de lucht uit tijdens ons bezoek, maar ik vond juist dat de donkere luchten prachtig afstaken tegen de gouden ornamenten en het groen/blauwe van de hekwerken. Helaas mochten we binnen geen foto's maken, de vloer van deze pagode is bedekt met 5000 zilveren tegels die één kilogram per stuk wegen. Dit is gelukkig bewaard gebleven tijden het regime van de Rode Khmer, wat over een hele boel andere relikwieën niet gezegd kan worden, helaas.

'1111526' door Annemijn '1111526' door Annemijn

CambodjaPhnom Penh

CambodjaPhnom Penh

Een duik in de...gesc

Annemijn

Een bijzondere locatie, de Tuol sleng gevangenis. Een locatie die op ons veel indruk gemaakt heeft. Het verhaal van een oude school dat omgebouwd is tot gevangenis door de Rode khmer, waar duizenden gevangenen zijn gemarteld en vermoord. De beelden van alle foto's aan de muren blijven in je hoofd zitten. Zelf wisten wij ook niet hoe we deze bijzondere locatie op de foto moesten zetten.

'860679' door LMCFrits '860679' door LMCFrits

CambodjaPhnom Penh

CambodjaPhnom Penh

De meloenman

LMCFrits

Zittend op een bankje langs de straat in Phnom penh gaat het dagelijks leven aan mij voorbij. Tussen de auto's, bussen en scooters loopt deze man met zijn kar door de warme straat. Met zijn hoedje op en zijn handschoenen aan trekt hij een kar met meloen achter zich aan.