Phnom Penh

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Phnom Penh image

Phnom Penh

Phnom Penh
Cambodja
Renie

Na Myanmar nog even een keertje naar Phnom Penh

Phnom Penh is veel drukker gewordendan 2 jaar geleden! Het lijkt wel alsof het aantal brommers zich heeft verveelvoudigd! Of heeft het te maken met de omslag van Myanmer naar weer hele andere vakantiebestemming? We besluiten om naar de Russische markt te gaan. Daar is het echt een eldorado voor mensen, die van merkartikelen houden. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het er kopen. Toch nog maar een nieuwe Kiplingtas gekocht! We eten weer bij Friends. Het is nog steeds aandoenlijk om te zien hoe jonge mensen (kansarme straatjeugd) wordt geleerd hoe ze in de horeca kunnen werken. De sfeer is er erg leuk. ’s Nachts wordt het spoken, maar eigenwijs als ik ben toch maar weer op pad. We gaan naar de centrale markt.. Ik voel me niet lekker en het volgende moment zie ik talloze Cambodjaantjes boven mijn hoofd en voel ik dat er flink aan mijn haren wordt getrokken en wordt besprenkeld met allerlei vieze geurtjes. Ik blijk flauw gevallen te zijn en moet een dagje binnenblijven met flink veel cola om het vochtgehalte weer op peil te krijgen.
Ik houd me aan het advies en waag het er de volgende dag op om naar het Paleis te gaan. Het is nu niet zo heet en we wandelen een stukje door de stad.
We hebben een taxi gecharterd om ons naar Oudong te rijden. We hopen op een zelfde leuk uitstapje als in Myanmar. De taxichauffeur is echter een type van een snelle rit. Onderweg komen we talloze rijen afgeladen busjes tegen, die op weg zijn naar een verkiezingsbijeenkomst. In Oudong hebben we nog net de moed om een torenhoge trap naar een tempel te beklimmen. We hebben er een mooi uitzicht, maar zijn eigenlijk een beetje verwend door Bagan in Myanmar.