Mekong

'489375' door harfra '489375' door harfra

CambodjaMekong

CambodjaMekong

Motorboot

harfra

Als je aan de andere kant van de rivier en ver van de grote stad woont en je wil toch regelmatig je handel verkopen, dan zit er niets anders op dan met je bromfiets in een bootje te stappen. Deze handelaar moest naar de grote stad en had in zijn dorp iemand gecharterd om hem naar de overkant te brengen. Als alles eenmaal geladen is, dan is een beetje controle over je evenwicht wel een vereiste.

'379516' door wisseschout '379516' door wisseschout

CambodjaMekong

CambodjaMekong

10 matrassen

wisseschout

Ga jij even naar Ikea om 10 matrassen? Ja natuurlijk. Alleen hoe moet ik ze vervoeren. Zal ik een boedelbak huren. Nee hoor gewoon op je brommertje kan ook hoor. Wat elastieken eromheen en die vastmaken aan je pedalen en dan lukt het ook. Wel je helm bovenopbinden voor de veiligheid. Tijdens onze road trip per fiets genomen

'489144' door harfra '489144' door harfra

CambodjaMekong

CambodjaMekong

Hoog en droog

harfra

Op het platteland rond de vruchtbare Mekong Delta zie je veel van deze kenmerkende houten huisjes. Wij waren er in de droge tijd waardoor alles dor was. Je kan het je bijna niet voorstellen dat dit gebied over een tijdje een prachtig groen landschap met schitterende rijstvelden is. Als in de regentijd de Mekong Delta buiten haar oevers treedt loopt dit gebied helemaal onder water. Dit is ook de reden waarom deze huisjes op hoge palen gebouwd zijn.

'456443' door wisseschout '456443' door wisseschout

CambodjaMekong

CambodjaMekong

Vissen en insecten

wisseschout

Columbus nr 9 tip 9 bracht ons naar Kratie, een stad aan de Mekong. Hier in de omgeving rondgefietst en zo kwamen we deze vissende jongens met behulp van een net tegen. Op de achtergrond zie je een hele rij met plastiek lappen hangen. Hier vliegen de indekten tegenaan die vervolgens in een bak met water vallen. Die insecten eet men vervolgens op is ons verteld. Ik denk dat het ook wel zal helpen om de gewassen te beschermen.

'484207' door wisseschout '484207' door wisseschout

CambodjaMekong

CambodjaMekong

Visrijk water

wisseschout

Een dagelijks terugkerend plaatje zijn de vissers op de Mekong rivier. Ze vissen met netten vanaf een boot, zetten korven uit en gooien een net vanaf de kant het water in. Fietsen langs de Mekond is erg leuk. Een bijna vlakke tocht. En overal vriendelijke mensen

'513068' door wisseschout '513068' door wisseschout

CambodjaMekong

CambodjaMekong

Drijvende visvlotten

wisseschout

We fietsen deze maanden langs de mekong rivier, maar ook langs en over talloze kleinere riviertjes en zijarmen. Overal zien we dit soort vissers die wonen en werken op hun visvlot. Vaak met een drijvende tuin erbij en soms een varken in een hok.

'338304' door moma '338304' door moma

CambodjaMekong

CambodjaMekong

Klein, klein,...kleut

moma

Dit kleine meisje liep op een markt in Siem Reap de hele tijd achter ons aan en iedere keer als ik een foto wilde maken deed ze haar ogen dicht. Nadat haar broertje een poging waagde, wilde zij toch ook wel. Heel verlegen met haar haar spelend is dit het resultaat geworden.

'429630' door broekhuizen '429630' door broekhuizen

CambodjaMekong

CambodjaMekong

Meisje puntert haar..

broekhuizen

meisje puntert haar klein houten bootje naar de wal, ze is op weg naar school maar huisje staat op palen in de Mekong rivier in Cambodja.

'429368' door broekhuizen '429368' door broekhuizen

CambodjaMekong

CambodjaMekong

Kindje op een bootje

broekhuizen

lief klein kindje op een klein houten bootje, dat mij met een schuin gezichtje aankijkt, op de Mekong rivier in het noorden van Cambodja

'378593' door wisseschout '378593' door wisseschout

CambodjaMekong

CambodjaMekong

Handel in waterpotten

wisseschout

Er is een levende handel in deze waterpotten. Bij elk huis staan er wel een stuk of wat en overal zie je ze vervoerd worden. Zo ook met deze brommer, die zo'n vracht toch maar moet zien te trekken.

'318469' door FCekic '318469' door FCekic

CambodjaMekong

CambodjaMekong

Varen

FCekic

wikipedia, De Mekong (In het Vietnamees Mê Kông en in het Chinees Méi?g?ng? Hé? ???) is een rivier in Zuidoost-Azië. De rivier is 4909 kilometer lang (sommige bronnen geven een korte lengte van 4350 km) en wordt beschouwd als één van de belangrijke rivieren in Azië. De rivier loopt achtereenvolgens door de landen China, Myanmar, Laos, Thailand, Cambodja en Vietnam.

'267532' door Jaap4two '267532' door Jaap4two

CambodjaMekong

CambodjaMekong

Mekong

Jaap4two

Hier een foto van de zonsondergang op de rivier de Mekong heerlijk even genieten van het mooie gebeuren en uiteraard even op de foto gezet. Gr jaap

'557983' door wisseschout '557983' door wisseschout

CambodjaMekong

CambodjaMekong

Vissen en wonen op he

wisseschout

Hele families wonen op dit soort drijvende vlotten. Het is tevens hun bedrijf. Visnetten worden uitgezet met een speciale constructie en sommige hebben zelfs een klein groentetuintje en een varken "aan boord" Er zijn ook kleine vlotjes te zien waar men met de hand vist door een net uitte werpen

'273905' door laurakromeich '273905' door laurakromeich

CambodjaMekong

CambodjaMekong

Boze ogen

laurakromeich

Op de mekong river waren veel boten 's ochtend op weg naar de floating markt om daar hun goederen te verkopen, je kan zien wat ze verkopen want dat hangen ze aan de mast. Op de voorkant van hun boot staan 2 boze ogen. Mij is verteld dat deze de kwade geesten weg houden en zo (moeten) voorkomen dat er wat met de boot gebeurt.

'251821' door maikiestravel '251821' door maikiestravel

CambodjaMekong

CambodjaMekong

Kijk eens in de ogen.

maikiestravel

Sprekende ogen....wat zeggen ze? Wat zal er allemaal in het hoofd van dit kind omgaan in zo'n arm land als Cambodja??? Niemand die het weet en dat is misschien ook wel het mooie......

'338750' door moma '338750' door moma

CambodjaMekong

CambodjaMekong

Waterkant - Marco...B

moma

Loop met me mee naar de waterkant We gooien alle oude kleren van ons af We springen in een keer samen, hand in hand We laten de stroom bepalen wat er op ons wacht Zwem met me mee naar de overkant Stuur je zorgen met het water naar de zee En open je ogen in een ander land Waar we gewoon op nieuw beginnen met z'n twee Want alles wat me hier hield Wat m'n thuis was al die tijd Alles wat ik nodig heb, ben jij Laat het stormen, laat het waaien We hebben elkaar stevig vast Je bent hier veilig dicht bij mij Al dat bezit wat ons verzwaarde Zou toch verdwijnen met de tijd Dat wat overblijft zijn wij Ren met me mee door het mulle zand En de wind neemt ons verleden met zich mee Dwars door de branding gaan we, hand in hand Om te verdwijnen in de golven van de zee Vaar met me mee naar de overkant En leg ons beide lot in handen van het tij Verbrand onze schepen eenmaal aangeland En met niets in onze handen zijn we vrij

'262830' door ATielemans '262830' door ATielemans

CambodjaMekong

CambodjaMekong

Dj in het verre ooste

ATielemans

Ook in Camboja heb je roadshows. Niet het formaat van de westerse wereld, wel met veel enthousiaste luisteraars en met heel veel, heel veel volume.

'338949' door moma '338949' door moma

CambodjaMekong

CambodjaMekong

Behendige visser

moma

In het niemandsland tussen de grensovergangen van Cambodja en Vietnam vertoonde deze visser zijn kunsten. Heel behendig wist hij eenreusachtig opgevouwen net in een wijde boog uit te spreiden, zonder dat dit in de knoei raakte. De vangst is ws. bestemd voor verkoop op de markt en ziet er dan een dag later uit zoals bij mijn foto over de schoonmoeder.

'256459' door ruudblok '256459' door ruudblok

CambodjaMekong

CambodjaMekong

De slager uit de verr

ruudblok

Dit vlees ziet er allemaal prachtig uit. De mannier van verkopen is echter wat eigenaardig om er zelf tussen te gaan hangen. Het maakt het natuurlijk wel aantrekkelijker.

'353900' door Travelireentje '353900' door Travelireentje

CambodjaMekong

CambodjaMekong

Bye Bye, Zwaai Zwaai

Travelireentje

Altijd leuk die zwaaiende enthousiaste kinderen langs de oever van de Mekong. We zaten op een boot die er 2,5 uur over zou doen, je raadt het al het boottochtje duurde 8 Aziatische uren, maar onderweg genoeg te zien dus ik vermaak me wel!

'557913' door PleunGroeneveld '557913' door PleunGroeneveld

CambodjaMekong

CambodjaMekong

Wonen of werken aan..

PleunGroeneveld

Tijdens onze gecombineerde Vietnam/Cambodja reis hebben we diverse leuke boottochten gemaak. deze foto is genomen tijdens een tocht op de Mekong rivier. De huizen zijn daar allemaal op hoge palen gebouwd (tenzij ze drijven) vanwege de enorm hoge waterstanden die hier bereikt kunnen worden. Op de foto staat denk ik een houtgroothandel waarin mensen aan het werk waren en er misschien ook wel wonen. Ik ben toch benieuwd of deze bouw wel tegen het grote natuurgeweld bestand is.

'239379' door Ilka '239379' door Ilka

CambodjaMekong

CambodjaMekong

Koninginnenpage

Ilka

Koninginnenpages vind je hier natuurlijk ook. Dit Cambodjaanse exemplaar zat wel lekker geel en fotogeniek te wezen op zijn rode bloem. Ik kon het me dus niet laten.

'549865' door Dragonfly '549865' door Dragonfly

CambodjaMekong

CambodjaMekong

Aan de oever van de..

Dragonfly

Het is zeker 10 jaar geleden dat we de reis door Cambodja en Thailand maakte. Deze foto's zijn nog met een Samsung compact camera gemaakt waardoor de kwaliteit minder goed is dan de foto's de we momenteel maken. Deze is gemaakt aan de rivier de Mekong.

'262828' door ATielemans '262828' door ATielemans

CambodjaMekong

CambodjaMekong

Opvangprogramma

ATielemans

Nabij het plaatste Stung Treng ben ik aterop een motor, een bezoek gaan brenge aan een zijdefabriekje. Dat was op zich niet zo speciaal, wel het project waar het voor draaide. Binnen de fabroiek werkten alleenstaande vrouwen. Terwijl zij werkten werden hun kinderen opgevangen en kregen zij onderwijs. Op deze wijze konden de vrouwen in hun onderhoud voorzien en kregen de kinderen een basis voor de toekomst. Dit mannetje was een van de kinderen die in de creche werd opgevangen.