Kratie foto's & tips

'236537' door Everlasting '236537' door Everlasting

CambodjaKratie

CambodjaKratie

Taxi or Rodeo

Everlasting

In the theme of 'Bijzondere vervoermiddelen' this taxi from Snoul to Kratie was 'heel bijzonder". Packing the people into the taxi is precision work. The people that you see still standing are waiting to be directed to their place, the goods bought in the market are tied to the sides, including the live chickens, When this taxi pulled away, the front wheels left the ground, like a buckign horse at a rodeo, admist roars of laughter, unfortunately my camera was already back in my bag and I was taking my seat in another taxi. The monk stands patiently and watches, he sits in the front next to the driver - a monks privilege

'501929' door POSJE '501929' door POSJE

CambodjaKratie

CambodjaKratie

Rijst dorsen

POSJE

In Kratie huren we een motor, een heerlijk vervoermiddel in de tropen en je komt op plekken waar je anders niet zo gemakkelijk komt. We rijden naar het zuiden, druk is het niet op de weg, wel moet je goed opletten op het wegdek, die zit soms vol gaten. Onderweg zien we dit tafereel en we vragen aan de bewoonster of we het van dichtbij mogen bekijken, ze heeft geen enkel bezwaar, ze vindt het zelfs leuk. Het is hard werken voor deze mannen, maar zo te zien is het een goede oogst.

'456832' door wisseschout '456832' door wisseschout

CambodjaKratie

CambodjaKratie

Met je infuus op de..

wisseschout

In Columbus nr 9 staat het al geschreven. In Kratie TIP 9 [ maar ook op veel andere plaatsen ] kom je mensen tegen die met hun infuus aan een bamboe paal aan de wandel zijn of zich laten vervoeren op de brommer. De eerste keer dacht ik :" Wat zie ik nu toch weer " maar na een tijdje raak je er aan gewend. Toch kon ik het niet laten om elke keer foto's te maken, Maar wat zou er nu inzitten. Heb zelfs roze infuusvloeistof gespot.

'487081' door chateau '487081' door chateau

CambodjaKratie

CambodjaKratie

Acht kraaloogjes.

chateau

We fietsen door een buitenwijkje van Kratie. Overal wordt gezwaaid en geroepen. Als we stoppen staan in een mum van tijd een aantal kinderen om ons heen die erg graag op de foto willen.

'454072' door ciske '454072' door ciske

CambodjaKratie

CambodjaKratie

De markt in Kratie .

ciske

Op weg van Phnom Penh naar het noord oosten belanden we in Kratie waar we een paar dagen blijven . Een bezoek aan de markt mag dan ook niet ontbreken . Het verbaasd me elke keer weer hoe mooi alles uitgestald wordt.

'234497' door Everlasting '234497' door Everlasting

CambodjaKratie

CambodjaKratie

Ingenuity overcoming.

Everlasting

An entry for bijzondere vervoer On the road between Kratie and Stung Treng. The road bridge had been destroyed some years earlier, the new bridge was SLOWLY being constructed, in the meantime cars, jeeps and small buses were transportated across the river by cleverly built rafts, powered by four strong men and a small outboard motor. Passengers including me, could either balance on the raft or clamber across the unfinshed bridge -wisely or not, I chose the latter.

'444514' door JonasHansel '444514' door JonasHansel

CambodjaKratie

CambodjaKratie

Een lach om in te...l

JonasHansel

Een half uur buiten het Kratie ligt Wat Sorsor Muoy Roi, de "100 Pilaren Pagoda" (heb het niet nageteld, maar het zal wel ongeveer kloppen). Daar liep ik een paar kinderen tegen het lijf die maar al te graag hun Engels wilden oefenen. Dit vrolijke meisje was daar één van.

'199663' door Everlasting '199663' door Everlasting

CambodjaKratie

CambodjaKratie

One Year Later

Everlasting

One year later, I tried the same technic (as my last upload in Vietnam) just patiently waitiing hoping that the rain held off, I waitied and waitied and eventually two young boys rode past slowly. - CLICK

'206391' door ciske '206391' door ciske

CambodjaKratie

CambodjaKratie

Stads kern.

ciske

Wat ons het meeste opviel in Cambodja was de ontzettende rotzooi. Ze laten al het afval overal slingeren. Deze foto geeft een goed beeld van het middelpunt van het stadje Kratie , iedereen komt hier bij elkaar en er is iedere dag markt en het is ontzettend leuk om hier rond te lopen.

'411209' door chateau '411209' door chateau

CambodjaKratie

CambodjaKratie

Bloem van...Canonball

chateau

Vaak zagen we, vooral langs de oevers lange bomen met veel luchtwortels staan. Ook hingen daar grote ballen aan. In de volksmond wordt deze boom Canonballtree genoemd. Zie hier de Canonball-tree in bloei.

'444513' door JonasHansel '444513' door JonasHansel

CambodjaKratie

CambodjaKratie

'Downtown' Kratie

JonasHansel

Een van de levendige straatjes in het centrum van Kratie, een klein maar charmant stadje aan de oever van de Mekong. Dankzij de onverharde, grotendeels autovrije wegen en vervallen Frans-koloniale huisjes krijg je, ondanks het groeiende aantal toeristen dat de weg hier naartoe weet te vinden, nog steeds het gevoel een stap terug in de tijd te doen.

'299683' door JHolwerda '299683' door JHolwerda

CambodjaKratie

CambodjaKratie

Zonsondergang Mekong.

JHolwerda

Bij het dorpje Kratie in Thailand kun je de Irrawaddy dolfijnen spotten, een zeldzaam zoetwater ras. We konden de dieren vanaf de kant al spotten, maar om dichterbij te komen, besloten we om een bootje te huren.. Op zoek naar dolfijnen op de Mekongrivier met een prachtige zonsondergang op de achtergrond leverde uiteraard een prachtig plaatje op !

'110959' door aran2005 '110959' door aran2005

CambodjaKratie

CambodjaKratie

Flaporen

aran2005

Portret is gemaakt in Kratie bij de ingang van een heuveltempel

'508522' door POSJE '508522' door POSJE

CambodjaKratie

CambodjaKratie

Handel bij de pont

POSJE

Eten en drinken is hier verkrijgbaar, van gekookte eieren tot een volledige maaltijd. De veerpont steekt hier de Mekong over, veel gemotoriseerd verkeer vertrekt en arriveert hier, daar is de hoop op gevestigd zodat je ook vandaag weer wat verdient.

'309836' door Jaap4two '309836' door Jaap4two

CambodjaKratie

CambodjaKratie

Balung

Jaap4two

Deze is gemaakt naar de weg om een zonsondergang te maken, onderweg kom je deze kleine tempel tegen , uiteraard met de camera. Nog bedankt voor de vorige reaties Gr jack

'415897' door ciske '415897' door ciske

CambodjaKratie

CambodjaKratie

Niks scharrelvarken..

ciske

In Kratie hebben we een fiets gehuurd en zijn de omgeving gaan verkennen .Op en aan de Mekong zie je de mooiste tafereeltjes zoals hier waar een woonboot mét antenne ligt en daarnaast de " varkensstal " . Dus daar kunnen de varkens helemaal niet naar buiten al hebben ze wel uitzicht over de Mekong !

'556114' door ronderegt '556114' door ronderegt

CambodjaKratie

CambodjaKratie

Hallo meneer de...fot

ronderegt

Dit meisje vermaakte zich prima met en in een kartonnen doos, vanaf het terras sloeg ik haar al enige tijd gaande en had al wat foto's gemaakt, toen ze me op een moment zag en spontaan naar me zwaaide. Dit in het centrum van Kratie (Cambodja) bekend om de mogelijkheid om in de Mekong de Irrawaddy dolfijn te spotten (ten noorden van het centrum). Je kunt hier zelf naar toe met een motorscooter (te huur voor ca. 7 USD) en bezoek op weg er naar toe dan ook de tempels die je tegen komt, zeer de moeite waard. Neem een betaalbare consumptie op een terras tegenover de markt en kijk naar het alledaagse leven wat aan je voorbij trekt, loop vervolgens langs de Mekong rivier over de boulevard en eet lokaal tegen een goede prijs.

'249036' door ciske '249036' door ciske

CambodjaKratie

CambodjaKratie

Shoppen

ciske

Als je hier in Kratie naar de markt gaat moet je geen haast hebben. Het wemelt er van de mensen [ en honden ] het is een drukte van jewelste , iedereen handelt in van alles en nog wat. Maar oh zo gezellig.

'253893' door ciske '253893' door ciske

CambodjaKratie

CambodjaKratie

Dagelijks leven.

ciske

Als je 'n middag de fiets pakt en over het platteland fiets zie je de leukste dingen. Gewone dagelijkse tafereeltjes zoals de mensen leven en hun dingen doen , daar hou ik van.

'317011' door Jaap4two '317011' door Jaap4two

CambodjaKratie

CambodjaKratie

Ratanakiri

Jaap4two

Deze foto is gemaakt in Kratie ten noorden van Cambodja. De vrouwen houden zich bezig met weven en landbewerking. op de foto is te zien hoe deze vrouw een sjaal aan het weven was. waar ik een paar heb aangeschaft

'254140' door Everlasting '254140' door Everlasting

CambodjaKratie

CambodjaKratie

Ow Puppy - I'm on...c

Everlasting

We had spent som3 time talking with the three young girls. The eldes although shy at first was now enjoying having her photo taken, the youngest was not so brave and you can see her just peeping around the pillar, hoping we didnt really see her and the middle one really wanted her photo taken with her elder sister, but the puppy wouldnt leave her alone. Not tech perfect. I know, but a nice photo story to share. (I think)

'249067' door ciske '249067' door ciske

CambodjaKratie

CambodjaKratie

Zo kun je ook...winke

ciske

Deze foto is gemaakt op de markt van Kratie. Zoals je ziet hoef je niet altijd met een boodschappentas te winkelen. Manden doen ook dienst om spullen te vervoeren alleen moet je dan wel lange armen hebben..... Deze foto is niet helemaal scherp maar toch vind ik hem leuk genoeg om te plaatsen.

'192868' door yo-han '192868' door yo-han

CambodjaKratie

CambodjaKratie

Non

yo-han

Deze vrouwelijke monnik, non dus, kwamen we tegen tijdens de beklimming van een van de vele "woman hill's". Aardige vrouw die het ook niet erg vond als we even een plaatje schoten.

'135056' door femke85 '135056' door femke85

CambodjaKratie

CambodjaKratie

Zonsondergang

femke85

Zonsondergang op de mekong rivier