Choeung Ek

Choeng Ek

Choeng Ek
Foto door : Kampie
Een van de meest indrukwekkende plekken die ik heb bezocht tijdens mijn rondreis door Cambodja zijn de Killing Fields van Choeng Ek.
Tijdens het schrikbewind van de Rode Khmer werden gevangenen, onder andere uit de in Phnom Phen gelegen gevangenis Tuol Sleng, hiernaartoe gebracht en vermoord. Iedereen was geboeid en geblindoekt. Om kogels te sparen sloegen de Rode Khmer kinderen dood door ze tegen bomen aan te slingeren of bij ouderen door hun hoofden met de achterkant van geweren of bamboestokken in te slaan.

Minimaal 20.000 mensen zijn hier omgebracht tussen 1975 en 1979, de lichamen zijn begraven in 129 massagraven. Een deel van de graven is slechts geopend. Dit vanwege het gif dat in de graven gegooid is, dit gif had een tweeledig doel: overlevenden in het graf alsnog vermoorden en ontbinding tegengaan. Hierdoor kon de geur van de ontbindende lichamen de andere gevangenen die op het land aan het werk waren niet afschrikken. Om deze reden hingen overal luidsprekers waaruit propaganda klonk, dit moest de geluiden aan de rand van de graven overstemmen.

In een monument, een witte toren (stupa) met glazen ramen, liggen veel schedels (zie foto), gesorteerd naar kinderen/volwassenen en man/vrouw en gemerkt met kleurcodes per moordwapen. Dit ter nagedachtenis.
0
4

Info over deze foto met tip

Reisreporter
Aantal keer bekeken
80
Geplaatst op
28 Dec 2019
Land
Bestemming
Laat kaart zien
 

4 reactie(s) bij "Choeng Ek"

 • profile image comment

  Ik was ook te snel met het duimpje! Wat een gruwelijk verhaal!

  Door martinhectors • geplaatst op 2019-12-29 09:06:30
 • profile image comment

  Indrukwekkend. Sorry voor het duimpje, dat was niet mijn intentie.

  Door herman m • geplaatst op 2019-12-28 18:38:10
 • profile image comment

  Een duimpje op lijkt me bij deze opname niet passend. Wat een gruwelijk beeld en het verhaal er achter is nog erger dan ik me kon voorstellen. Goed om het weer eens onder de aandacht te brengen , met een goede tip en uitleg erbij

  Door agrotewal • geplaatst op 2019-12-28 18:20:03
 • profile image comment

  Voor iedereen die geïnteresseerd is in de verhalen van mensen die dit zelf hebben meegemaakt hierbij twee boekentips: Tip 1: De poort (Francois Bizot) Tip 2: Ik buig mee met de wind (Denise Affonco)

  Door Kampie • geplaatst op 2019-12-28 12:40:36

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.