Centraal Cambodja

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Centraal Cambodja image

Cambodja: spinnen, tempels en schedels

Centraal Cambodja
Cambodja
Lsteentjes

Cambodja: spinnen, tempels en schedels

Na een prachtige rondreis door Vietnam, nemen we het vliegtuig van Ho Chi Minhstad naar Siem Riep in Cambodja. We hebben in Nederland online het visum geregeld voor dit land en we zijn daardoor snel door de douane.

In Siem Riep bezoeken we natuurlijk de beroemde Angkor Wat tempels. Dit enorme complex beslaat wel twintig vierkante kilometer en je kunt er dagen ronddwalen en genieten van de prachtige tempels en bouwwerken. Wij bezoeken de hoofdtempel Angkor bij zonsopkomst en dat is werkelijk een adembenemend gezicht!

Niet alleen deze tempel is de moeite waard, ook de Bayontempel met zijn vele Boeddha-gezichten, het Olifantsterras en de door enorme bomen overwoekerde Ta Prohm zijn zeer indrukwekkend.

Het stadje Siem Riep heeft een leuk en gezellig centrum en we hebben er heerlijk gegeten. Bij de gedachte aan de Amok-Fish loopt het water me nu nog in de mond! Zowel in Vietnam als Cambodja is de keuken voortreffelijk en spotgoedkoop.

Wij vervolgen onze reis richting Phnom Penh en maken onderweg een korte stop in Skuon, het spinnendorp. Hier wordt op de markt de lokale delicatesse verkocht; gefrituurde spin. Het is erg voedzaam en schijnt erg lekker te zijn…maar ik heb het niet gedurfd…

Phnom Penh is de hoofdstad van Cambodja en behalve het Koninklijk Paleis met zijn zilveren pagode, bezoeken we hier ook het Tuol Sleng museum. Dit is de voormalige gevangenis van de Rode Khmer en hier zijn 30.000 mannen, vrouwen en kinderen gemarteld en gedood. Ik had hier al veel over gelezen, maar als je er dan zelf staat is het leed niet te bevatten. Wanneer we in de middag ook de Killing Fields iets buiten het centrum bezoeken en daar de massagraven zien en de uitleg van de gids horen, zijn we allebei erg aangedaan. Wat heeft ook dit volk geleden!

Onze verlenging van een paar dagen in het rustige Phan Tiet met zijn zandduinen, strand en ronde vissersbootjes hebben we ook echt nodig gehad om alle indrukken van deze prachtige reis te verwerken!

Foto's

b4bc7.jpg
b4bc7.jpg
Lsteentjes
fff01.jpg
fff01.jpg
Lsteentjes
5b570.jpg
5b570.jpg
Lsteentjes