Cambodja

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Cambodja image

Van relaxen in het paradijs naar hectiek in Bangkok

Cambodja
Azië
WeirdosopWereldreis

Van relaxen in het paradijs naar hectiek in Bangkok

7 – 19 juli:

We hebben de hele week op Koh Rong Samloem vrij weinig gedaan, vooral veel in de zon gelegen, gelezen en gezwommen in het heerlijke zeewater. Het water is erg helder en een heerlijke temperatuur. Het spectaculairste wat we hebben meegemaakt was de enorme sprinkhaan die in Emily haar toilettas zat! We schrokken ons dood, maar we hebben hem veilig naar buiten kunnen gooien. Ook zijn we op zoek gegaan naar lichtgevend plankton. Één avond was het namelijk heel helder weer en de eigenaar van het hotel zei dat er rond 22:00-23:00 uur lichtgevend plankton te zien zou zijn in het water. Helaas was er niets te zien… We hebben wel een hele mooie en gigantisch grote zeester gezien die in een ondiep stukje in de zee lag. Deze had een rode kleur met zwarte stekels.

Een paar dagen was het niet zulk mooi weer en we hebben veel regen gehad. Een paar keer was de onweer zo hard dat het hele huisje schudde. Maar gelukkig hebben we ook veel zon gehad en we zijn dan ook flink bruin geworden! We hebben ook een nieuwe vriend gemaakt: Henk (die naam hebben wij hem gegeven). Henk is een hele lieve hond en hij kwam steeds bij ons liggen op ons terrasje. Dan was er ook nog Josef (we kwamen er later achter dat hij eigenlijk Brownie heette), maar die was niet zo lief. Hij was erg dominant en zelfs een beetje racistisch: hij blafte alleen als er een Cambodjaan langs liep! Ook was er een hele schattige puppy, hem noemde we Vladimir. Hij was echt super schattig en zacht!

Na een ruime week was het tijd om Koh Rong Samloem weer te verlaten en op weg te gaan naar Koh Kong. De boot zou om 10:00 uur komen, maar vanwege vertraging vertrok hij pas om 11:30 uur… Toen we weer terug waren in Sihanoukville om 12:20 uur kwamen we erachter dat de laatste bus naar Koh Kong om 12:30 uur vertrok. Snel met de tuktuk naar het busstation geracet zodat we nog met die bus mee konden. Halverwege maakten we een stop bij een restaurant en toen bleek opeens dat we hier moesten overstappen. Niemand had dat van tevoren aan ons verteld, en als een ander meisje het niet toevallig had gevraagd zaten we nu in Phnom Penh in plaats van in Koh Kong… De bus naar Koh Kong zou over 20 minuten komen. Uiteindelijk hebben we ongeveer twee uur zitten wachten, maar toen kwam de bus uiteindelijk toch. We kwamen pas rond 20:00 uur aan in Koh Kong, een lange dag dus!

Koh Kong is een plaatsje vlakbij de grens met Thailand en veel mensen maken hier dan ook alleen een korte tussenstop voordat ze naar Thailand gaan. Veel is er dan ook niet te doen. Je kunt wat watervallen bezoeken, naar het strand gaan of naar een mangrovebos. De tours waren allemaal best prijzig en omdat wij de afgelopen 5 maanden wel genoeg watervallen, bossen en stranden hebben gezien, besloten we niets te gaan doen. Het stadje zelf is ook best uitgestorven, we hebben echt het idee dat we de enige toeristen zijn! Er is niemand bij de restaurantjes en ook in het guesthouse is niemand anders te vinden…

Na een paar dagen hier verbleven te hebben, was het tijd om naar de laatste plek van onze wereldreis te vertrekken: Bangkok! In de vroege ochtend zijn we met de tuktuk vertrokken en kwamen we na een tijdje bij een soort druk marktje aan. Dit bleek de grens te zijn waar we ons paspoort moesten laten stempelen. Na een stukje door niemandsland te hebben gelopen kwamen we weer bij paspoortcontrole en daarna waren we echt in Thailand. Er was echter geen enkele andere toerist te bekennen en we konden nergens een bus vinden die ons naar Bangkok kon brengen. In de brandende hitte hebben we veel mensen gevraagd ons te helpen maar er werd alleen maar om ons gelachen, we werden genegeerd en een paar mannetjes probeerden ons nog op te lichten. Gelukkig was er één man die ons eindelijk de juiste kant op stuurde en konden we vrij snel in een busje stappen naar het plaatsje Trat, waar we zijn overgestapt op een grotere bus. Omdat er onderweg nog veel vertraging was kwamen we pas om acht uur ’s avonds aan in Bangkok. We merken nu al dat deze stad zo ontzettend groot is. Ons hotel zit midden in het centrum en vlakbij Khao San Road, waar alle (Westerse) toeristen uitgaan. Toen we gingen eten in een restaurantje in onze straat werden we dan ook omringd door toeristen (waaronder heel veel Nederlanders), wat voor ons best wel wennen was.

De volgende ochtend hebben we na het ontbijt een beetje rondgelopen in de buurt en omdat het al erg warm was een ijsje gegeten. Daarna zijn we met de taxi naar MBK market geweest; een heel groot winkelcentrum waar ze vooral kleding, elektronica en souvenirs verkopen. Om het af te leren hebben we van dat laatstgenoemde nog een paar gekocht. Nadat we hadden gegeten zijn we in de avond nog bij Khao San Road gaan kijken. Het was er natuurlijk veel levendiger dan overdag omdat iedereen uitging. Overal stonden kraampjes waar je henna-tatoeages kon laten zetten of dreadlocks in je haren kan laten maken. Omdat het een nationale religieuze feestdag is wordt er geen alcohol geschonken en zit iedereen aan de cola. Sanne en ik hebben allebei ook nog een shirt gekocht met een grappig plaatje erop. Morgen gaan we een fietstocht maken met de bekendste tour operator (op het gebied van fietsen) van Bangkok: Co van Kessel!

Foto's

8abb1.jpg
8abb1.jpg
WeirdosopWereldreis
3d8a2.jpg
3d8a2.jpg
WeirdosopWereldreis
bfb8c.jpg
bfb8c.jpg
WeirdosopWereldreis
30510.jpg
30510.jpg
WeirdosopWereldreis
80ae9.jpg
80ae9.jpg
WeirdosopWereldreis
db13c.jpg
db13c.jpg
WeirdosopWereldreis
b3048.jpg
b3048.jpg
WeirdosopWereldreis