Battambang

Een spannende ervaring: de Bamboetrein!

Iets buiten Battambang ligt een heel klein spoorlijntje, je kunt er op de fiets of met een taxi naar toe, waarover een bamboetrein rijdt.
Het woord 'trein' moet je in dit geval niet al te letterlijk nemen! De bamboetrein is een soort plat vlot van bamboe, zoiets als een tuinscherm waarmee we in Nederland de nieuwsgierige blikken van de buren uit onze tuin houden. Steviger is het ook niet. Daaronder zitten 2 keer 2 wielen met een as ertussen. Om vooruit te komen zit er een klein dieselmotortje op; voor de ouderen onder ons, zoiets als het motortje van een Solex. Dat geheel loopt over een smalle treinrails. De Cambodjanen vervoeren daarmee hun vee en zichzelf om snel van A naar B te komen. Er is maar één spoor, maar het treintje gaat twee kanten op. Als je elkaar tegen komt volgt er een discussie voor wie het het zwaarst is om de trein van de rails te halen om de ander te laten passeren. In ons geval verloren wij: de anderen hadden de hele dag gewerkt en hadden zakken rijst bij zich. En onverzettelijke gezichten die spraken dat ze ècht niet voor toeristen zouden wijken!
De rails is oud, mist soms een stuk en de delen sluiten niet echt geweldig meer op elkaar aan. Je schiet er met een rotvaart van zo'n 40 kilometer per uur overheen. Heel spannend! De gaten en de andere oneffenheden voel je dan heel goed. Zonder vering of kussentje komt dat hard aan voor onze verwende blanke billen!! Maar het is absoluut een geweldige ervaring.
0
0

Info over deze tip

Reisreporter
Aantal keer bekeken
616
Geplaatst op
09 May 2010
Land
Bestemming
Categorie
Activiteit of excursie
Laat kaart zien
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.