Bedreigde apen ontdekt in Cambodja   image
Jan-Petra

Bedreigde apen ontdekt in Cambodja

In een afgelegen stuk oerwoud in Cambodja, vlakbij de grens met Vietnam, is een groot aantal apen ontdekt. Het gaat om aapsoorten die bekend staan als uitstervende diersoorten.

Tijdens een uitgebreid veldonderzoek, waarbij ook de Wildlife Conservation Society betrokken was, is vastgesteld dat ongeveer 42.000 slankapen in het gebied in Cambodja voorkomen en circa 2500 geelwangkuifgibbons. Met deze aantallen zijn het de grootste populaties op aarde van deze aapsoorten.

Meer in Vietnam
Onderzoekers gingen er tot voor kort vanuit dat Vietnam beschikte over de meeste apen. Daar leven naar schatting zeshonderd slankapen en tweehonderd gibbons van de betreffende soorten.

Goed nieuws
Het is de tweede keer binnen korte tijd dat er goed nieuws is over bedreigde aapsoorten. Begin deze maand bleek de gorillapopulatie in de Democratische Republiek Congo twee keer zo groot als aanvankelijk werd aangenomen. In het Afrikaanse land leven volgens de meest recente telling zeker 125.000 gorilla's. Zie het bericht: Congo telt 125.000 gorilla's.